//Justi esikaane loo ilmumise päeval saatis Kroonika toonane peatoimetaja Ingrid Tähismaa mulle meili. Ta oli enda sõnul minu pärast juhatusse vaibale kutsutud ja pidi neile nüüd minu ausust tõestama. Ma olin üle aasta Kroonikale kaastöid teinud ning nüüd uuris juhtkond, kas Kroonika on terve selle aja minu kaudu ajakirjas valeinformatsiooni avaldanud.

Tähismaa soovis abielutunnistust

Tähismaa palus seega, et saadaksin talle nii kiiresti kui võimalik midagi, mis kinnitaks minu kaastöid Mirroris. Samuti soovis ta peatoimetajana näha dokumente «Holiday» võtete kohta.
«Ja kindlasti faks abielutunnistusest kah, eks?» lisas ta hiljem telefoni teel.

//«Abielutunnistus? Kas see on ka juhtkonna jaoks probleem?» ärritusin.
«Absoluutselt. Sinu isik on Just!-i looga seoses ajakirjanikuna suure kahtluse alla seatud. Keegi ei usu, et sa abielus oled,» vastas Tähismaa surmtõsiselt.
«Ma ei suuda mõista, kuidas inimesed sellist primitiivsust usuvad!»
«Kallis Katrin, usuvad, ja kuidas veel,» kostis Tähismaa.

Rein Kilk lobises liiga palju

Peale selle ärritasid mind inimesed, kes olid vaevaks võtnud selles ebameeldivas Just!-i loos minu isikut kommenteerida. Üks neist oli ärimees Kilk, kes ei osanud – nagu Saagimgi – kunagi ajakirjanikele ei öelda. Ta oli ikka valmis rääkima mesilastest, majanduskäibest, poliitikast ja kurkide kasvatamisest. Ka Just!-i puhul ei olnud Kilgil õnnestunud suud kinni hoida ja ta oli paar lauset minu kohta maininud, teadmata midagi minu elust Londonis.

Kohe pärast vestlust Tähismaaga helistasin Conor Hannale Daily Mirrorisse ja palusin tal minu ajakirjanduslike tegemiste kohta saata faks Kroonika toimetusse.

«Parem, kui see tuleb Daily Mirrori peakontorist ja mitte minult. Nad süüdistavad mind valetamises,» panin Conorile telefonitsi südamele.
«Kati, palun ära muretse. Kõik saab korda. Kirjutan kirja juba täna ja kui sul on abi tarvis, helista mulle ükskõik mis kell,» vastas Conor, kordagi minu lugusid või minu tööd kahtluse alla seadmata.

Suur tugi

Olin kogu selle jama sees ka Mirrorilt halvimat oodanud, kuid sain Conorilt tuge, mida vajasin. Paar tundi hiljem sain Conori sekretärilt Leah’lt meili, millesse ta oli samuti koopiana lisanud Mirrori toimetusest samal päeval Kroonikasse läinud faksi.

Conoril oli selles kirjas minu kohta rääkida ainult head. Ta kinnitas, et ma olen Mirroriga kaastööd teinud kolm aastat ning intervjueerinud nende tarvis paljusid maailma staare. Samuti kinnitas ta fakti, et Mirror on palunud mul kajastada Londoni meelelahutusüritusi ja jätkab koostööd minuga ka tulevikus.

Conori kiri oli veel parem, kui ma eeldasin! Ma tõesti ei kujutanud ette, et nii suure ajalehe peatoimetaja asetäitja olnuks nõus mind sellises ebameeldivas ja nende jaoks kahtlemata kentsakas olukorras taolise kindlusega toetama.//

Juba homme loe Karin Lusti paljastusi suhtest ärimees Rein Kilgiga.