Omaaegsest Viljandi Kultuurikolledžist alguse saanud ja 11 aastat tegutsenud ansambel Vägilased on otsustanud tegevuse lõpetada ning kutsub kõiki oma sõpru osa saama viimasest kolmest kontserdist, mis leiavad aset 23. juunil Avinurme Tünnilaadal, 2. juulil Uuemõisas festivalil Kokkutulek ning 29. juulil Viljandi pärimusmuusika festivalil.

„Nagu elus ikka, on kõige jaoks oma aeg. Vägilaste jaoks on aeg siduda otsad kokku ning liikuda edasi mööda teisi radu. Need 11 aastat on olnud hindamatud, eriti mõeldes kõikidele teile, kes te olete meid kuulamas ja vaatamas käinud ning kellega oleme saanud koos muusikat teha,“ ütlevad bändi liikmed värskes pöördumises.

Ansambli liikmed lubavad viimastel kontsertidel esitada lugusid kõikidelt oma plaatidelt ning kutsuvad sõpru üles oma lemmiklugudest kollektiivi Facebook`i lehel teada andma. „Ärge olge kurvad, olge rõõmsad - elu on ilus,“ võtavad muusikud oma pöördumise kokku.

Lõviosa Vägilaste repertuaarist on moodustanud regilaulud, laulumängud ja tantsulood, mis on saanud uue hingamise läbi kaasaegse harmoonia ja rütmika. Eesti ja muu maailma pärimusmuusika mustritest on olnud kantud ka kollektiivi omalooming.

Vägilased alustas tegevust 2000. aastal Viljandi Kultuuriakadeemia kursuseansamblina ja kuulub vaieldamatult Eesti kõige tuntumate ja tunnustatumate pärimusmuusika kollektiivide sekka. Selle liikmete ampluaasse kuuluvad nii pärimus-, rock-, pop- kui jazzmuusika.

Tänases Vägilaste koosseisus mängivad ja laulavad Meelika Hainsoo (viiul, laul), Cätlin Jaago (torupill, flööt, viled, parmupill), Jan Viileberg (kitarr), Tiit Kikas (elektriviiul), Marti Tärn (basskitarr), Reigo Ahven (löökpillid).