Uudist kinnitas tema isa Vladimir Friske uudisteagentuurile TASS: "Žanna on surnud, see on tõsi. See juhtus 15. juunil kell 10."

Friske võitles alates 2013. aastast ajuvähiga. Perekonnale oli naise vältimatu lahkumine Life Newsi andmetel teada juba mõnda aega ning hääbumine algas juba paari kuu eest, mil lauljatar hakkas kõhnuma. Viimasel nädalal oli tal juba raskusi lähedaste äratundmisega ning oma elu kaks viimast päeva veetis ta meelemärkuseta.

Venekeelne sotsiaalmeedia täitus pärast uudise avaldamist kaastundeavaldustega. Esimeste seas neist oli legendaarse muusiku Filipp Kirkorovi järelehüüe Instagramis: "Hüvasti, kallis Žanna... Hüvasti, sõber... Tõeline sõber... Ma nutan... Seda on võimatu uskuda... See on julm..."

"Hoia kõrgemalt mul silma peal... Sa jääd alati mu südamesse!" kirjutas tema koos 90ndatel "Venemaa Spice Girls'is" ehk ansamblis Blestjaštšije tuntuks saanud Olga Orlova.

Mullu sügisel andis Friske esimese intervjuu pärast haigestumist, rääkides NTV saatele "Te ei usuks!", et ei ole veel terve, aga tunneb ennast paremini. Moskva külje all vanemate juures elanud Friske lubas, et naaseb teleekraanile niipea, kui tervis lubab.

Friske tänas kõiki fänne toetuse ja heade soovide eest: "Tänan kõiki. Hindan seda väga ja olen väga tänulik. Ja loomulikult tahan rääkida sellest, kuidas see mind aitas!"

Friske elas koos saatejuht Dmitri Šepeleviga. 7. aprillil 2013 sündis paarile Miamis poeg Platon.