TV3 kaamerate ees julgesid vaid mõned tüdrukud jagada oma kogemusi, kuidas endine miss ja avalikus elus glamuuritarina figureeriv Laura Kõrgemäe proovis neid kupeldada jõukate ärimeestega raha eest seksima. Endine miss asutas üheskoos sõbranna Kerstin Koortiga 2014. aastal promo-ja modelliagentuuri Invidia Agency OÜ.

"Seitsmestele" intervjuu andnud naiste jutust tuleb päevavalgele, et mitmed siivutu pakkumise saanud tütarlapsed on tutvunud Lauraga just Invidia Agentuuris töötades. Promotüdrukud pidid ühel hetkel ootamatult alla kirjutama vaikimist sisaldavale lepingule.

Üks ohver sõnas, et tegemist oli tegelikult kupeldamisega. "Ta tihtipeale kohtleb tüdrukid nagu rämpsu. See on tegelikult kupeldamine!"

Skeem oli lihtne, tüdrukud läksid USA-sse nö. promotüdrukuteks, kuid sinna jõudes oodati neilt oma üllatuseks jõukate meestega vahekorda astumist.

Esimene kontakt oli paljudel ohvritel Kõrgemäega Facebookis, kus ta pakkus väga tulusat tööotsa.

Pärast seda kohtus Kõrgemäe ohvritega nooblis Tallinna restoranis ja sõnas, et tegemist on lõbusa reisiga.

"Sain kokku Lauraga ja veel kahe mehega, nad rääkisid sellest kui väga toredast reisist, kus saab lõbutseda ja pidutseda," rääkis ohver.

"Kohale saabudes jõudis kohale, et kõik on väga kahtlane. Rääksin teiste tüdrkutega ja sain väga otsest informatsiooni, et mis seal tegelikult tegema peab," lisas ta.

Kõige jubedam loo juures on see, et Kõrgemäe on ohvrite väitel sellist äri ajanud juba aastaid. Keegi pole julgenud siiani sellest rääkida, kuna kardetakse eksmissi tuntust ühiskonnas. Samuti filmis Kõrgemäe väidetavalt koos kaasosalistega ohvreid ja pärast ähvardas rääkimise korral need videod avaldada.

"Mina jaoks kõige suurem šokk selle juures oli see, et ma ei suutnud uskuda, kuidas selline asi Eesti Vabariigis võimalik on. Mitte keegi ei teagi sellest midagi," oli üks ohver hämmingus.

"Tuntud nimi, ei taha minna selle vastu. Kui olukord on temale vasutkarva, siis tihtipeale tehakse selliseid tühje ähvardusi. Kui sa midagi ütled, siis meil on sinust seksvideo olemas" tunnistas üks ohver.

Laura Kõrgemäe eitab oma vastuses TV3-le süüdistusi.

"Kindlasti ei ole mina, ega Invidia Agentuur kedagi kuskile ei eskordiks ega muudeks kahtlase väärtusega töödeks vahendanud. Kui keegi on läinud kaasa mingite inimeste lähenemiskatsetega oma vabal ajal ja omast tahtest, siis meie seda kahjuks kontrollida ei saa."

Ohvri sõnul on Kõrgemäe tõenäoliselt selliseks skandaaliks juba ette valmistunud.

"Ta oskab väga hästi musta valgeks rääkida. Süüdistuste kohta on tal kindlasti välja mõeldud erinevad vastused. Ma arvan, et ta on selleks valmistunud, sest need jutud ei ole eile tulnud, need on juba aastaid liikunud," sõnas ohver.

Koos Kõrgemäega Invidia Agentuuri juhtinud Kerstin Koort väidab, et tema ei tea kupeldamisest mitte midagi. "Ma ei tea, millest täpselt jutt on. Siis on need tüdrukud saadetud sinna minu selja taga."

Ohvri sõnul on naiste tegevus toimunud juba kümme aastat. "Ma olen sellest asjast väga palju kuulnud pärast enda reisi. Ma arvan, et nad on sellega kokku tegelenud umbes kümme aastat. Ma ei kujutagi ette, kuidas selline asi pole Eestis veel avalikkuse ette tulnud."

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juhtivuurija Ardo Ranne sõnul võib süüdimõistev otsus inimkaubanduses tuua kaasa 15 aasta pikkuse vangistuse.

"Kui isikud on pettusega asetatud olukorda, kus nad peavad sunniviisiliselt tegelema prostitutsiooniga, siis see kvalifitseerub Eestis inimkaubandusena ja karistused selle eest on ranged. Kõige kergemal juhul tähendab see seitset aastat vangistust, halvimal aga kuni 15 aastat. Kui ei ole konkreetselt pettusega tegu, siis kvalifitseerub see kupeldamisena ja karistus selle eest on kuni viis aastat," rääkis Ranne.

Politsei juba tegeleb asja uurimisega. “Politseini on info jõudnud ning kontrollime seda. Töötame läbi ka kõik meieni jõudnud vihjed,” sõnas Põhja prefektuuri pressisindaja Seiko Kuik.

Kui sa oled ise sattunud sarnase skeemi ohvriks, siis kirjuta vihje@delfi.ee!