Mena Suvari, kes on kaasa teinud filmides “American Beauty” ja “American Pie” kirjutab oma pöördumises Ratasele, et ta väga loodab, et riigikogu langetab karusloomakasvatuste eelnõu osas õige otsuse.

“Uhke Eesti-Ameeriklasena, olin ma väga rõõmus, kui kuulsin, et 14 Eesti parlamendi liiget esitasid ettepaneku karusloomafarmide keelustamiseks. Kõigi lahkete inimeste nimel ma tungivalt soovitan teil seda seaduseelnõud toetada, kui see hääletusele pannakse,” seisab Mena Suvari pöördumises.

Karusloomakasvatuste keelustamist on arutatud juba pikalt ning see sai alguse 2009. aastal, ent uuesti kannustas avalikkust sel teemal sõna võtma “Pealtnägija” saade, kus avaldati rõlged kaadrid naaritsafarmist.

Suvari pööras oma kirjas tähelepanu tõigale, et Eestis asuvate karusloomafarmide uurimine tõestas, et loomad on vangistatud räpastesse ja kitsastesse puuridesse ning kannatavad seal erinevate haiguste käes, elades lahtiste haavade ja silmapõletikega.

“Tšintšiljad — loomad, keda praegu Eestis kasvatatakse ja tapetakse — on aheldatud väikeste puuridesse, enne kui töötajad nende kaelad murravad või nad elektrivooluga hukkavad,” kirjeldab Suvari oma kirjas toimuvat õudust.

Suvari pöörab tähelepanu ka teiselegi olulisele faktile — nimelt ei toeta Kantar Emori uuringu järgi tervelt 69% eestlastest karusnahafarme.

“Esitatud keelustamisplaan kümneaastase üleminekuperioodiga annab kasvatajatele piisavalt aega, et oma ettevõteid muuta ja saada välja sellest julmast, surevast tööstusest,” kirjutab Suvari.

“Ma soovitan väga Eestil liituda teiste riikidega nagu Austria, Bosnia ja Hertsegoviina, Horvaatia, Ühendkuningriigid, Holland ja Sloveenia — et vastu astuda loomade jumale kohtlemisele, keelustades karusloomakasvandused,” kirjutas Suvari.

Jaga
Kommentaarid