Kuigi Janet on erinevatel eluetappidel ahvatlenud ka suurlinn, ei ole ta kunagi mõelnud Setomaad maha jätta ning näeb ka oma tulevikku seotud olevat just selle kauge maanurgaga.

Muuseas, Jane on 20. sajandi ühe tuntuima seto lauliku Anne Vabarna lapselaps, seega on seto kultuur talle geenidega kaasa antud.

Iseloomult on Jane külalislahke, nagu kõik setod, kuid võimalusel ei jäta ta teravalt ütlemata, kui selleks vajadus peaks tekkima. Siiski armastab ta oma külalisi jäägitult ning valmistab neile oma lapsepõlve lemmikroogi.

Jane retseptid:

Esimene eelroog: Köögivilä´ hämmetüsega / köögiviljad kastmetega

Vaja läheb:
porgandit
kurki
kõrvitsat
kaalikat
mett
hapukoort

Valmistamine:
Haki köögiviljad. Kastmeks maitsesta hapukoor soola ja värske tilli või peterselliga.

Teine eelroog: Sibula - kikkaseene piirak / sibula - kukeseene pirukas

Vaja läheb:
Taigen:
250 g margariini
400 jahu
1 muna
3 spl vett
0,5 tl soola
Kate:
5 sibulat
0,5 – 1 kg kukeseeni
400 g hapukoort
4 muna
maitserohelist

Valmistamine:
Taigna valmistamiseks pane toasoe margariin ja teised komponendid kaussi ja sega käega ühtlaseks massiks. Lase taignal umbes 15 minutit külmkapis seista ja seejärel suru pannile. Kui taigen jääb käte külge siis kasta käed veega märjaks. Haki sibulad ja kukeseened peeneks ning kuumuta pannil kuni vesi on seentest aurustunud. Laota kate ühtlaselt taignale. Klopi munad ja hapukoor ning maitseroheline. Soola lisa vastavalt vajadusele. Vala seened ja sibulad koorega üle. Küpseta pirukat 200 kraadi juures umbes 35 minutit.

Pearoog: Keldo kala’ küdset sibulidega / kuivatatud ja keedetud särg ahjus küpsetatud sibulatega

Vaja läheb:
15 kuivatatud särge
5 dl piima
2 spl jahu
2 sibulat
100g hapukoort
toiduõli
tilli
soola

Valmistamine:
Keeda kuivatatud kala veega tasasel tulel pehmeks, jahuta ja puhasta. Koori sibul ning tükelda. Kuumuta õli pannil, lisa sibul, kalatükid ja vala piimaga üle. Kuumuta keemiseni ning lase tasasel tulel 10-15 minutit haududa. Lahusta jahu väheses vees ning vala peene joana kaladele. Lisa ka hapukoor ning hakitud till. Kuumuta keemiseni ning roog ongi valmis.

Magustoit: Kohopiim ja kissell kuivatõt puuviljuga / kohupiim ja kissell kuivatatud puuviljadega

Vaja läheb:
250 g kuivatatud marju ja/või puuvilju - must ploom, rosin, aprikoos, pirn, kirss, õun
8 dl vett
5 sl suhkrut
2 sl tärklist
maitsestatud kohupiima

Valmistamine:
Kuumuta vesi keemiseni. Pruunista pannil värvi andmiseks suhkur ja vala keeduvette. Lisa puuviljad ning suhkur. Keeda kissell tasasel tulel kuni puuviljad on pehmed. Lahusta väheses külmas vees tärklis ja vala pidevalt segades pehmeks keenud puuviljadele. Kuumuta keemiseni, mitte keeta. Serveeri kissell koos kohupiimaga.