Poekett H&M sai juba aasta alguses maha suure prohmakaga ning firma oli sunnitud vabandama. Nimelt panid nad mustanahalise lapsmodelli selga pusa tekstiga "kõige lahedam ahv džunglis", mispeale tõusis sotsiaalmeedias vihane torm!

"Missuguses universumis te endiselt elate, et peate vajalikuks eepilistes mõõtmetes rassismiga uhkustada," kirjutas üks maruvihane inimene Twitteris ja kutsus teisi kasutajaid hiiglaslikku poeketti boikoteerima.

Muusik The Weeknd teataski Twitteri vahendusel, et lõpetab poeketiga koostöö: "Ärkasin täna hommikul üles ning olen nüüd šokis ja tunnen piinlikkust selle pildi pärast. Ma olen väga solvunud ning ei kavatse enam H&M-iga koostööd teha."

Seepeale kiirmoebränd vabandas ning korjas tüliõuna müügilt.

Ettenägelikumad jõudsid aga veebipoest endale tellida skandaalihõngulise pusa ning müüvad seda nüüd kalli raha eest eBays. Kui H&M määras džempri hinnaks 9 eurot, küsitakse oksjonikeskkonnas aga mitu korda suuremat summat - üle 280 euro, millele lisanduvad veel saatmiskulud. Kuivõrd kaup korjati üsna kiirelt müügilt, võib arvata, et see on kiirmoebrändi üks eksklusiivsemaid tooteid. Samas kerkib küsimus, kas paksu verd tekitanud pusa pealt peaks niiviisi teenima.