"Loen praegu Anne-Marie Slaughteri raamatut "Unfinished business"(Lõpetamata töö). See raamat ootas mõnda aega, kuni järg temani jõuab ja nüüd Mallorcal jõudiski," kirjutab Kaljurand Facebookis, et veedab aega hea raamatu seltsis.

Raamatu autori isikuga on Kaljurannal endalgi nii mõndagi ühist: naine otsustas loobuda USA välisministeeriumi väga prestiižikast poliitika planeerimise osakonna juhi ametikohast ning pühendus oma teismeliste poegade kasvatamisele.

"Anne-Marie kirjutas ausalt ja avameelselt sellest, milliseid valikuid tuleb teha naistel, kes tahavad ühildada karjääri ja perekonna, töö ja pereelu," elab ta autorile, kellega isiklikult ka kohtunud, südamest kaasa. "Selleks, et saada ettekujutus riigiteenistuses kõrgel ametikohal töötava naise päevast kirjeldan ühte – äratus 5.00, siis trenn, hommikusöök, lapsed kooliks valmis, lapsed kooli, esimene koosolek 7.30 (mõnes kohas ka 7, väga tavalised olid tööhommikusöögid, mis algasid 7-7.30), lapsed tõi koju abikaasa või hoidja, ise jõudis koju 9-10 vahel, kui väiksemad lapsed juba magasid. Kõlab tuttavalt? Aga arvestada tuleb ka sellega, et USA-s on tavaline sõita tööle 1,5-2 tundi ja sama palju tagasi. Selge see, et taolise rütmiga on võimatu kaua töötada ja seepärast liiguti 2-3 aasta järel "rahulikumale" tööle, näiteks mõttekodadesse või akadeemilisele tööle," kirjeldab ta ameerika karjäärinaise pöörast elurütmi.

"Sain Washingtonis esmakordselt aru, kui väga on mul vedanud, et ma ei ole pidanud kunagi loobuma karjäärist, et mu kõrval on seisnud mind kaljuna toetav abikaasa ning meie lapsed kasvasid toredateks noorteks inimesteks ilma niinimetatud teismeea kriisideta. See on õnn, suur õnn."