Pärnu ostetakse tühjaks

Nii reedel, laupäeval kui pühapäeval ei haigutanud lettidel auke: linnas oli nii süüa, vett kui õlut vabalt saada. Kindlasti on kaupluseid, kus üht või teist toodet ehk napib, ent suuremat tühjaksostmist ei tulnudki. Ka festivalialale oli kõike varutud, nii et jäi ülegi! Pilt tehtud pühapäeva hommikul.

Järjekorrad on pöörased

Ei ühelgi hommikul ega pärastlõunal ei olnud Pärnu linna ega ranna söögikohtadest suvenädalavahetusest pikemaid järjekordi ega ooteaegasid. Alati menukas Steffani pitsa sai valmis nagu tipphetkel ikka umbes 45 minutiga, kui pool tundi laua ootamist lõppenud kord oli.

Tekib liiklus- ja parkimiskaos

Väga paljud olid selle ohu hirmus ette võtnud teekonna hoopis bussiga või autot kellegagi jagades. Korduvad hoiatused parkida korralikult ja ettenähtud kohtadesse vaid, kandsid vilja ning suletud rannarajoon jäi autodest puutumata - läbi said vaid eriloaga autod, elanikud ning kõik teised suunasid liiklusreguleerijad viisakalt oma nõu ja jõuga ümber. Ka esimesed rannast eemal tänavad, kus parkimine lubatud, ei olnud ummistunud ega rikkujatest pungil, lihtsalt tihedalt autosid täis.

Aga miks siis nii hoopis läks? Sest kogu festivalipublik oli väga noor, ilmselt noorem ja ostujõuetum kui aimata osati. Niigi napi raha paigutasid noored pigem alkoholile festivalialal või sellest väljapool ja toidupoest haarati ehk väiksed krõpsud-võikud ning kohale vurati pigem soodsalt bussiga. Külastajate keskmiseks vanuseks võib hinnata 16-22 ehk tudengiealine külastajaskond, kes lihtsalt autoga väga ei sõida ja puhvetis ei käi.