„Kogu see reis pakkus unustamatuid üllatusi ja oli enneolematult kihvt! Eriti viimane ülesanne, kus võidusõitja Ben Collinsi kaassõitjana pidin kiirusel 270 km/h põhjendama, miks just mina peaksin võitma. Selle sõidu emotsioone ei ole võimalik sõnadega kirjeldada! Aga võttis ikka korra põlve nõrgaks küll, kui pärast sõitu öeldi, et jõudsin võistluse esikolmikusse. Kuigi peaauhind Porsche minuga koju ei tulnud, olen saadud kogemuse üle väga rõõmus!“ ütles Liine Jänes, kes Eestis toimunud Martini auhinnamängu võitjana sai võimaluse osaleda Itaalias toimunud suures finaalis.

Võistlejate esimene ülesanne oli luua fotolugu Milanost, Martinist, võidusõidust ja Itaalia elustiilist, mille juures aitas Liinet Eesti meeskond, kuhu kuulusid Martini auhinnamängu Eesti žürii liige Anu Saagim ja näitleja Juss Haasma.

Teises voorus pidid kõik finalistid sõitma F-1 simulaatoril ja kolmandas ülesandes tuli Ben Collinsi kõrvalistmel ligi 300 km/ h sõitvas autos salvestada video, millega veenda žüriid oma võitjaks tulekus.

Tänu kahe esimese ülesande headele tulemustele ja viimase vooru maksimumpunktidele tuli võitjaks grusiinlanna Sophio Sulukvadze, kes võlus žüriid lauluga „Dream a little dream of me“. Teiseks tuli Konrad Bejger Poolast ja kolmandaks Liine Jänes Eestist.

„Liine on nii särav persoon – ta oli täiesti õige valik Eestit esindama, ta oli loominguline, lõbus ja humoorikas ning pälvis palju kiidusõnu! Võidust jäi tal ainult pisike sammukene puudu, aga tema julgus ja hakkamasaamine oli täiesti uskumatu ja fantastiline!“ ütles Anu Saagim.

Nii nagu Liinel, oli ka Juss Haasmal ning Anu Saagimil võimalus Martini glamuursel vastuvõtul kohtuda võidusõitja Ben Collinsi ehk Top Gearist tuttava Stigiga, kelle autogrammiga võidusõidu kiivri Liine endale mälestuseks sai. Pärast Martini võitja väljaselgitamist kogunesid auhinnamängu finalistid F-1 Monza ringraja äärde, et hoida pöialt Williams-Martini pilootidele, kes pakkusid tõelist võistluspinget: Felipe Massa saavutas kolmanda ja Valtteri Bottas neljanda koha.

„Oli väga lahe, meeldejääv ja meeleolukas nädalavahetus Martini külalisena Milanos, mida jääb eredalt meenutama F-1 võidusõit Monzas. Selle ala tulihingeline fänn ei ole ma kunagi olnud, kuid televiisori vahendusel ei saa sellist kogemust, kui vaatad võidusõitu stardijoone kõrvalt. Tõeliselt lahe oli võidusõidu maailmast osa saada ja olla sellele nii lähedal. Tõelist võidusõidu oskust, adrenaliini ja kiirust kogesin, kui sain võimaluse Ben Collinsi kõrvalistmel tema võidusõidu oskusi näha ja omal nahal tunda. On erakordne, et Martini tõi üheks nädalavahetuseks kokku nii palju erilisi, säravaid ja andekaid inimesi,“ ütles näitleja Juss Haasma.