Vähem alkoholi – parem enesetunne. Alkoholitarvitamist vähendades oled tervem ning tunned end õnnelikumana ja energilisemana. Osad tulemused saavad märgatavaks kiiresti.

1. Kehakaalu alanemine
Alkohol on väga kaloririkas. Suur klaas punast veini on võrdväärne koogiviiluga! Grammis alkoholis on peaaegu sama palju kaloreid kui grammis rasvas. Alkoholitarvitamine suurendab isu ja vähendab enesekontrolli, mistõttu suureneb oht söömisega liialdada.

2. Hea uni
Alkoholi tarvitamine enne magamaminekut võib küll olla abiks uinumisel, kuid tegelikult magad sa halvemini. Alkohol häirib une tsükleid, mis takistab välja puhkamist.

3. Kaunim välimus
Alkoholil on dehüdreeriv (kuivatav) mõju, mis teeb sinu naha halliks ja elutuks. Loobudes alkoholist, oled hommikul puhanum ja näed parem välja. Sul on parem jume, kaunim nahk, tervemad juuksed ja küüned.

4. Vähem stressi
Sageli arvatakse, et klaas veini või õlut aitab päevamuredest üle saada, tegelikult aga suurendab alkohol stressi, kuna tegu on depressandiga. Halvasti magatud öö ja pohmell rikuvad su järgmise päeva ning pinged kasvavad veelgi.

5. Vähem peavalu
Alkoholiga piiri pidades väldid hommikust peavalu, pettumustunnet ja ahastust – „milleks seda eilset vaja oli, nüüd on lisaks tänane päev ka raisus?“

6. Edukus
Energilisus ja hea tuju aitavad lihtsamini saavutada sulle olulisi eesmärke. Sa suudad arendada ja kasutada oma võimeid maksimaalselt ning oled endaga rohkem rahul.

7. Tugevam tervis
Alkoholi tarvitamise vähendamine annab pikaajaliselt parema tervise, sest väheneb vähi-, maksatsirroosi-, diabeedi- ja südamehaiguste risk. Mõjud tervisele algavad väiksemast kogusest kui sa arvatagi oskad ja riskid suurenevad selle võrra, mida rohkem alkoholi tarvitad.

8. Rahaline kokkuhoid
Alkoholi tarvitamise vähendamine säästab mitte ainult tervist, vaid ka raha. Joogipooliselt kokkuhoitud eurode eest saad lubada endale rohkem meelelahutust ja häid elamusi – kinoskäike, restoranilõunaid, kontserdipileteid, spaa-külastusi jne.

---------------------------------------------------------------------------------------
Materjalid pärinevad kodulehelt www.alkoinfo.ee