Selgub, et Iiris ja Siiri polegi varem eriti palju varem kokku puutunud, küll aga on nüüdseks teinud palju proove. Iirisest kuulis Siiri enda sõnul esimest korda seoses Eurovisioniga, ent loeb tõeliseks tundmaõppimise momendiks alles seda, kui hakkas kunagise ühise tööpakkumisega seoses Iirise loomingusse süvenema.

“Töö tööks! Teine asi on, et sellist loomingulist õhkkonda ei saa nimetada tööks,” selgitab ta oma tundeid seoses Iirisega. “Mulle tundub, et me naudime seda koostööd väga, minule on palju andnud tema muusika ja ka ta bänd. Meil on Iirisega päris palju ühist,” kiidab üle 30 aasta laval olnud lauljatar oma noort kolleegi.

“Meile mõlemale vist meeldivad asjad, mis on veidike “karbist väljas”,” jätkab Iiris Siiri mõtet. “Meile mõlemale meeldib muusikaline ja ka sisuline põnevus…,” arvab ta ja Siiri kinnitab, et kumbki ei talu absoluutselt mingit loomingulist liigitamist. Ta nendib ühtlasi, et on alles nüüd, pärast oma pikka karjääri, saanud päris kindlalt teada, et on kunstiinimene.

“Ma näen oma suhet muusikasse, otsingut ja sügavuti minekut. Mulle pakub see vaimselt väga palju, see elavdab mu vaimu- ja mõttemaailma,” kirjeldab Siiri. “Mulle meeldib laval tunda, et ma olen aus. Ja selles asjas koos Iirisega ma saan seda olla!”

Mis teeb Iirise jaoks muusika heaks? Kui ausalt on võimalik laulda üldtuntud lugusid nagu näiteks jõululaule? Millest koosneb Siiris-tuuri repertuaar ja kuidas nad selle kokku panid? Kuidas sattus I Wear Experimendi* trummar Mikk Simson ja Elephants from Neptune’i kitarrist Markko Reinberg Iirise bändiproovi? Mida Siiri hiljuti enda ellu tulnud noortest Eesti muusikutest arvab?

Tunned, et tahad kontserdile? Uuri lisainfot ürituse Facebooki lehelt!