"Ma ei mäleta, kas ma üldse olen kümne seas olnud," märgib Diener tagasihoidlikult, parandades kohe, et ainult endast ta siiski rääkida ei saa, sest filmilevitamise taga on väike leviüksus, kes on tegutsenud kolm aastat.

Tunnustuse üle on mehel hea meel, aga samas ei ole see kunagi olnud eesmärgiks omaette: "Ei saa öelda, et me seda võitu oleks kunagi taga ajanud, meie töö on ikka filme levitada ja valutada südant selle eest, et rahvas nad üles leiaks. Aga kui Eesti filmikriitikud lisaks publikule mõne filmi üles leiavad ja leiavad, et see on tunnustamist väärt, siis mis saab meil selle vastu olla, kui selline tore aukiri kätte surutakse!"

"Lindmeest" käis Eesti kinodes vaatamas 17 000 silmapaari, mis küll hittfilmidega ei konkureeri, aga oma nišis on tegemist väga hea tulemusega. "Eesti kinokülastaja maitse muutub aasta-aastalt paremaks," kiidab filmilevitaja, lisades, et selle taga on ka põhjus, et publikule pakutavad filmid on lihtsalt iga aastaga mitmekesisemad. Dieneris sõnul poleks näiteks 90ndatel olnud mõeldav, et "Lindmees" Eesti kinodes jookseks.

Kui mees peaks aga valima oma enda maitse järgi Eesti parima filmi, jääb ta vastusega pisut kimpu: "Kange tahtmine on öelda, et "Vehkleja" on Eesti aasta film, aga see on ju ametliku egiidi järgi Soome film." Ta lisab, et "Moest väljas" on see linateos, mis talle isiklikult imponeerib, aga rõkata, et see on absoluutselt parim Eesti film möödunud aastal, ta ei soovi. "See oli film, mis tekitas minus isiklikult väga suure huvi."

Diener loodab väga, et juhtub väike ime ja "Vehkleja" saab pühapäevasel Kuldgloobuste galal sädeleva kujukese endale, aga ta tunnistab samas, et konkurendid on väga, väga tugevad ja pigem seda võitu ei tule. "Aga väga lahe oleks eksida!"

Vaata täismahus Publiku videointervjuust!