Aktiivne ja elamusterohke päev Karl-Eriku Ratsatalus on midagi palju enamat, kui tavapärane ratsamatk suures grupis juba eelnevalt valmispandud ratsul. See on kvaliteetaeg oma sõbra, lähedase või pereliikmega, kus sa saad kaasa lüüa kogu ettevalmistusprotsessis. Veeda üks meeleolukas päev vabas õhus ratsutades!

2-tunnine ratsamatk kahele on personaalne elamus. Sa saad teha kõike, millest oled unistanud ja mida hing ihkab. Õpid hobuseid tundma, proovid kätt hobuse puhastamisel ja ettevalmistamisel, võid proovida platsitreeningut või metsamatka, soovi korral saad sulistada ka vees. Lahke matkajuht vastab igale sinu tekkinud küsimusele ja räägib õhinaga lähemalt, mida üks hobune endast kujutab. Sinu elamus hobustega kujundatakse täpselt selliseks nagu sa seda soovid.

Lemmikloom.ee portaal käis ratsamatka testimas ja sattus sellest vaimustusse. See 2-tunnine ratsamatk Karl-Eriku Ratsatalus oli midagi palju enamat, kui pelgalt matk. Kõik algas hobustega tutvumisest ja olime kaasatud kogu ettevalmistusprotsessi. See oli juba omaette elamus! Saime läbi teha terve protseduuri, mis matkale minemisel oluline on.

Kõigepealt oli vaja hobused koplist ära tuua. Ilm oli fantastiline, õhus oli tunda maahõngu ja vaikus paitas kõrvu. Taamal oli näha hobuseid, kes suurel heinamaal kahe suu poolega rohuliblesid krõmpsutasid. Aeg jäi justkui seisma. Vantsisime kohale, tegime hobustega tutvust, tõime nad koplist ära ja panime matkaks valmis. Matkajuht õpetas meid hobuseid puhastama ja harjama. Hobused valmis, hüppasime selga ja matk võis alata!

See on siiani olnud minu parim ratsamatka kogemus. Vaid kahele inimesele mõeldud matk võimaldas personaalset lähenemist. Terve matka vältel küsisime hulga küsimusi ja õppisime hobuste ning ratsaspordi kohta palju uut ja huvitavat. Lisaks matkale, viis matkajuht meid ka veemõnusid nautima. Hobuse seljas vette minek on täiesti teist laadi kogemus ja nalja sai küllaga. Fantastiline oli vaadata, kuidas hobused vett nautisid ja seal plätserdasid. Eriti mõnus on see kuuma suveilmaga, sest peab arvestama, et ega hobune ka sind kuivaks ei jäta!


Peale loodusmõnude nautimist tegi juhendaja meile ka pooletunnise trenni treeningplatsil. Kõik vastavalt matkajate soovile. Õppisime hobust juhtima, harjutasime traavi ja saime tunda ka galoppi võlusid ja valusid. Tegime hobustega koos pilti ja jagasime maiasmokkadele head ja paremat. Seejärel võtsime varustuse seljast ja viisime ka hobused koplisse tagasi.

Ratsutamine on tiimitöö, sellega kaasneb palju positiivset energiat ja meeldiv füüsiline koormus. Hobustel on võime viia mõtted argimuredest eemale. Looduse keskel jääb aeg justkui seisma ja igapäevane pinge ning stress kaob. Mine ja koge seda ise! Kogu vajaliku varustuse leiad kohapealt ja kaasa on vaja võtta vaid hea tuju ja sportlikud riided.