Hiljutiste uuringute käigus selgus, et tegu ongi lihtsalt looduse kingitusega, kuna ühtegi geneetilist haigust mehel pole. “Ta lihtsalt sündis nii,” kõlab Minnesota ülikooli arstide diagnoos ja sama ütleb ka mehe abikaasa Gina, kellele on võimsate kämmaldega mees väga meeltmööda.

Jeff kasutas oma erilist annet juba koolis nutikalt ära ja tegeles 80ndatel aktiivselt käesurumisega. Pole seejuures mingi ime, et ta sellega üksjagu kuulsust kogus — vastased lõid teda nähes juba enne matši algust araks.

“Keskkooliaegased fännid ristisidki mind Popeye’ks,” tunnistab hiiglane. “Kahjuks vigastasin 1986.aastal tõsiselt oma võistluskätt ja seetõttu jäi toonane profikarjäär üürikeseks,” meenutab ta ja lisab, et taaselustas vana hobi alles 2012.aastal tänu Minnesota käesurumise tšempionile Josh Handellandile, kes veenis teda profisporti naasma, seekord kasutades oma vasakut kätt.

Pärast seda on Jeffi elujärg läinud vaid ülesmäge ja ta võistleb palju ning reisib veel rohkem. “On suurepärane minna kohtadesse, kuhu ma muidu iial ei satuks!” rõõmustab mees. “Inimesed lähevad muidugi endiselt paanikasse, kui mu käsi näevad,” muheleb ta. “Aga mul on ka jõudu, et esmamuljele kaalu anda!”