Sarjas tuleb elurõõmsatel saateosalistel silmitsi seista loodusjõududega, mida pakub kevadine Eestimaa - kärestikulised ja külmaveelised jõed, püstloodis kaljuseinad, ürgsed metsad ja läbimatud sood. Kummeri sõnul on sarnase formaadiga saadet tehtud teisteski riikides - inspiratsiooni saigi ta just Norras tehtud analoogilisest teleprojektist. "See saade oli niivõrd inspireeriv! Kui käin Eestis tänaval, ei näe ma ratastoolis inimesi. Kus need inimesed on? Nad on ju meil ka olemas," kirjeldas ta oma "valgustuse" hetke ning otsustas, et on viimane aeg need inimesed kaamera ette tuua.

Mõte tekkis juba 2013. aasta lõpus, telekanaliga löödi käed aasta tagasi. "Meil polnud õrna aimugi, milleks need inimesed võimelised on ja milleks mitte," rääkis Kummer raskustest, mis tõsist logistilist läbimõtlemist nõudva sarja ettevalmistustööde käigus esile kerkisid.

Võte ise aga oli olnud juba puhas lõbu: "Nad on niivõrd ägedad ja kiftid!"

Kummer tunnistas, et tegu oli tema jaoks kõige raskema projektiga, mida ta on kunagi käsile võtnud. Ühtlasi oli tegu tema ning varalahkunud Raivo Lugima, kes lahkus meie seast läinud suvel, viimase ühise ettevõtmisega. "Ni inspireerivaid inimesi ja nii inspireerivat kogemust pole mul ühegi teise saatega olnud," rääkis ta. "Olen rahul ja õnnelik, nagu oleks maratoni läbi sõitnud."