Lea Dali Lioni debüüt Led Zeppelini lugudega on juba tehtud - läinud detsembris, kui toimus The Led Zeppelin Sessioni ehk Gustav Adolfi Gümnaasiumi õpilastest ja vilistlastest välja kasvanud Direktori bändi eelmine suurem kontsert Nordea Kontserdimajas. Õllesummer ongi kollektiivi jaoks esimene kogemus suurel festivalil esineda.

Lauljatari esituses kuuleb samu lugusid, mis ta juba mullu endale naha vahele laulis: "The Immigrant Song" ja "The Song Remains The Same". Kuigi eelmisel korral ta enda sõnul pisut kartis paari kohta, siis nüüüd on tal hirm lahtunud - kui lavale minnakse südamest laulma, siis on kõik hästi!

Vaata videost, mida Lea Dali Lion bändiproovi saabudes veel rääkis! Piilu ka pilte:

Hiljuti raamatu "Joonista valgust" üllitanud Leal ootavad sel suvel muuhulgas ees mitmed raamatuesitlused üle Eesti ning samuti kontserdid. Ka on ta salvestamas lugusid koos Ukraina bändi Svjata Vatraga, kus muuhulgas lööb kaasa ka tema poeg, ning 19. juulil näeb teda näiteks Tartu lähedal Kastre pargis esinemas koos Jarek Kasariga.

The Led Zeppelin Sessioni esituses tulevad muuhulgas tulevad esitusele tänapäeva muusikaajaloo ühed mõjuvamad palad nagu „Stairway to Heaven”, „Kashmir”, „Since I`ve Been Loving You”. Lisaks eelpool nimetatud solistidele esitavad legendaarse rokkbändi lugusid Laura Prits, Marianne Leibur, Anne Liis Puhk ja Kaspar Tambur. Soliste saadab lisaks tavakoosseisus ansamblile ka keelpillikvartett.

Led Zeppelin oli 1960ndate lõpus ja 1970tel rokkmuusika alustalasid. Bändi unikaalsest loomingust on mõjutusi saanud kogu tänapäeva rokk- ja hevimuusika. Led Zeppelin rajati 1968. aastal kitarrist Jimmy Page´i, laulja Robert Planti, basskitarristi ja klahvpillimängija John Paul Jonesi ja trummar John Bonhami poolt. Artist jõudis välja lasta üheksa albumit enne kui lõpetas originaalkoosseisus tegevuse 1980. aastal.

Enim on bändi liikmetest Eestiga sidemeid Robert Plantil, kes on meil esinenud kolmel korral ning külastanud riiki mitmel korral ka eraviisiliselt.