Mis ootab Sõnne uuel aastal töö ja raha vallas?

Sõnni esimene dekaad, 21. aprill – 1. mai

Uraani jõudmine Sõnni märki muudab teid alates mai teisest poolest lausa loomuvastaselt kärsituks ja pidetuks. Suuremat sorti tööalaseid muudatusi ja rahaliste tehingute ettevõtmist praegune aeg ei soosi. Rahaasjad võivad olla üsnagi ebastabiilsed, võite küll leida võimaluse mingi planeerimata summa teenimiseks, kuid kuigi pikaajaline see teenistus olla ei tõota. Suusõnalised kokkulepped ei pruugi paika pidada ja võimalik, et peate teenitud raha kätte saamiseks vaeva nägema ja tõsiseid kõnelusi maha pidama. Jõudu ja tegutsemistahet on küll ja veel, samas napib kannatlikkust. Kibelete alustama uute projektidega. Oleks loogiline, et selleks valmistudes tuleb planeerida ja koostööpartneritega kõik läbi arutada. Teile tundub see nüüd ehk lihtsalt ajaraiskamisena. Hakkate hooga edasi rühkima, ilma et arugi saaksite, kuhu jõuda tahate. Mõtlemisvõime, oskus asju analüüsida pole praegu teie tugevaim külg, loogika oleks justkui teid maha jätnud! Peaksite rohkem usaldama oma partnerid. Eriti teile vastandliku loomuga kolleegidelt tasub tuge otsida. Hoiduge suures töötuhinas kaaslastele ja alluvatele liiga tegemast, väärtustage neid. Kindlasti ei tohi ühise projektiga seotud asjaolusid teiste eest varjata. Ka ei või kolleegidega luua salajasi suhteid ja illegaalseid kokkuleppeid. Praegune vassimine tuleb kiiresti päevavalgele, siis on pahandust oh kui palju. Ehk tahate ette võtta ka selliseid asju, milles teil varasem kogemus puudub. Kui teete seda meeldival ja viisakal moel, küsides nõu asjatundjailt, leiate poolehoidu tunduvalt rohkem kui vastuseisu ja saate võimalusi oma ideede elluviimiseks.

Sõnni teine dekaad, 2. mai – 11. mai

Asjad sujuvad suurepäraselt, kui olete rahul oma töökeskkonna ja -kaaslastega. Pinged kollektiivis mõjuvad teile rusuvalt. Nende mõjul on raske süveneda. Pidev klatš, rivaalitsemine ja vaenulikkus töökaaslaste vahel häirib teid väga. Kui tulevikuperspektiiv on ähmane, tekib ehk isegi tahtmine töölt ära tulla. Seda ei tohi emotsioonide ajel kindlasti teha. Kui tunnete heitumust, pange kas või paberile kirja, mis on hästi ja mis halvasti. Küllap näete üllatusega, et heade asjade tulp tuleb pikem, kui arvasite. Tuletage endale meelde – teile ju tegelikult meeldib teie töö! Lihtsalt praegu on selline aeg, kui kaotate kergemini sisemise tasakaalu. Õppige halbu emotsioone endast mööda juhtima. Peate jälgima, et tegevus oleks mitmekülgne. Kui teile antakse vabad käed millegi väljatöötamiseks või arendamiseks, olete innustatud. Pähe tulevad vägagi leidlikud originaalsed ideed. Kui olete sunnitud päevade viisi midagi rutiinset tegema, pange paika kindel režiim. Jälgige, et mingi aja tagant puhkepause teeksite. Kui töötate kontoris, minge lõuna ajal õue päikese kätte. Te ei tohi liiga pikalt järjest sama asja teha, see toob tüdimust, mis muutub tülpimuseks ja masenduseks. Eriti tüütu on füüsiline töö, mis eeldab pidevalt samade liigutuste kordamist. Ka kodu kaunimaks muutes ei tasu päev läbi üksinda tuimalt näiteks seina värvida. Rutiinile toob leevendust seegi, kui saate tööd tehes kellegagi juttu ajada. Rahaasjad hakkavad eriti ladusalt kulgema novembris.

Sõnni kolmas dekaad, 12.–21. mai

Tahe on tugev, jagub ka ettevõtlikkust. Rahateenimine on teile oluline eesmärk. Haarate kinni kõikvõimalikest tulusatest võimalustest. Kas kõik see on mõttekas? Jätkub teil kõigeks aega, teadmisi ja oskusi? Peaksite mõtlema, sest muidu sattute olukorda, kus jõud enam asjast üle ei käi. Peate olema korralikult kursis kõigega, mille eest vastutate. Liigne killustatus toob olukordi, kus vead võivad tekkida teie pealiskaudsusest. Raskeks läheb tähtaegadest kinni pidamisega. Ehkki raha tuleb sisse küllaltki kergesti, libiseb see paraku ka ruttu näppude vahelt. Ilusaid asju nähes langetate üsna kiiresti otsuse need ära osta. Te ei mõtle pikalt, kas asju ka tegelikult vajate. Juhindute mõttest, et kui palju kulutada, tuleb järelikult rohkem tööd rassida, et teenida. Ärge unustage, et on ka teine variant – oma kulutuste kontrolli all hoidmine. On päevi, kui töötahe on suur, mõnel teisel päeval langeb motivatsioon nulli lähedale. Sõiduvees on Sõnnid, kes hiljuti töökohta on vahetanud. Uuega kohanemine läheb kiiresti, tunnete iga päev, et olete jälle midagi selgeks õppinud ja targemaks saanud. Väljavaated edule võivad pisut paremad olla juhul, kui teil on naisülemus. Ärge mingil juhul ajage segamini töist ja isiklikku elu! Mingil määral flirtimine tuleb ametiasjugi ajades ehk kasuks, aga kõigel on piirid. Võimalik, et naudite põnevuse tekitamist, nii-öelda publiku ees mängimist. Kolleegid ju vaatavad ja tekitavad mõnuga kuulujutte, kui kellegagi flirdite. Sellegipoolest – teil on küllalt eeldusi tõsiseltvõetavamate asjadega tähelepanu pälvida