30 aastat tagasi põhjustasid pöörast sensatsiooni vene telehüpnotisöör Anatoli Kašpirovski tervendavad seansid. Väidetavalt langeti televiisori ees lausa transsi ja massiliselt paraneti kroonilistest haigustest. Nüüd proovis "Eesti selgeltnägijate tuleproovi" võttemeeskond, kas ka neil õnnestub midagi samaväärset korda saata.

Urmas Eero Liivi juhtimisel viidi läbi erakordne mõtteeksperiment, kus osalesid saatesse kandideerijad ja televaatajad. Kui enamik sensitiive oli katsega päri, leidus ka vastumeelseid selgeltnägijaid. "Vahel on nii, et teed inimesele head, aga tal läheb halvemaks," ei kiitnud üks vanem meesterahvas mõtet heaks.

"See on nii, et mis venelasele elu, see sakslasele surm," muigas saate lõpus 12 finalisti hulka pääsenud Leedu bioenergeetik Andrzej.

Nõianduse ja vaimsete praktikatega tegelev Urmas tõstis aga lausa mässu: "Selle eksperimendi, selle ülesehituse kohta on nagu arusaamatus. Kuidas see saab üldse töötada?" Mehe arvates polevat energia ülekanne võimalik, kuna saade salvestatakse, mitte ei lähe eetrisse otse. "Ma kahtlustan, kas see on füüsikaseadustega võimalik," oli Urmas katse suhte skeptiline.

Liiv kinnitas, et seda nad tahavadki järele kontrollida ning pakkus välja, et kui Urmas katses osaleda ei taha, võib ta saalist lahkuda. Selle peale sensitiiv siiski leebus: "Ah soo. Aga ma mäletan, et te ütlesite, et see enrgia tuleb suunata. Aga energia ja silmad on nagu eri asjad." Kompromissina lepiti kokku, et Urmas proovib televaatajatele energialaengut saata omal viisil ning katse võis jätkuda.

Urmas Eero Liiv palus nõidadel koondada kogu oma vägi kaamerasse ning ühe minuti jooksul saadatsid selgeltnägijad televaatajate suunas kogu oma positiivse ja tervendava energia.

Ei tea, kas see oli Urmas või teiste saatesse kandideerijate energia, ent Publikuni jõudis kiri ühe lugeja müstilisest elamusest: "Vaatasime oma emaga koos saadet ning äkitselt juhtus midagi äärmiselt kummalist. Ema selja taga pikutas näoga televiisori poole meie kass, kes tõi mõned sekundid pärast eksperimendi algust kuuldavale ennekuulmatu häälitsuse. "Mis asi see veel oli?" küsis kassi ootamatu kräunatuse peale ehmunud ema. Kass elavnes sekunditega ja unest polnud enam kippu ega kõppu, ta tõusis istukile ning tegi järsku suure hüppe üle toa põranda ning kadus kui vits vette. Kas tõesti imbus sensitiivide energia läbi teleekraani ja tabas meie neljajalgset pereliiget?" on televaataja hämmingus.

Hea lugeja, mis küll juhtus "Eesti selgeltnägijate tuleproovi" jälginud kassiga? Kas ka Sina (või Sinu lemmikloomad) said eile õhtul mõne müstilise kogemuse osaliseks?