Pärast suvist võtteperioodi kohtusid neli finalisti Evelina, Kätlin, Antonio ja German Tartu Kaubamaja Moekuulutajal. Modellide ettekujutus eesootavast moeshow`st erines sedapuhku tegelikkusest — liikumine osutus keeruliseks teekonnaks läbi kaubanduskeskuse erinevate korruste. Germanit häirisid kolm numbrit suuremad kingad, mis tema jalgu hõõrusid, kuid üldiselt said modellid üllatavalt hästi hakkama ja keegi oma konkurentide ees silmatorkavat eelist ei saavutanud.

Järgmine finaalsaate tuleproov ootas finaliste Tallinn Fashion Weeki raames toimunud Rocca al Mare show’l, mille pani kokku tuntud moelooja Aldo Järvsoo. Seekord osutus liikumisjoonis veelgi keerulisemaks ning kohtunik Mari-Liis Helvik jälgis proovi murelikult — alguses tundus, et modelle ei saa moelavale lubadagi. Keeruliseks tegi väljakutse ka fakt, et riideid tuli lava taga vahetada väga kiiresti nagu see moemaailmas tavaks ongi. Seekord saatis kingapaanika Evelinat — terve hooaja jooksul oma diivaliku piredusega silma torganud Evelina kurtis esimese hooga, et tema kingad pigistavad ning nähtavasti stilist halastas talle, vahetades jalanõud enne lavaleminekut välja. Kuid laval leidis Evelina, et kingad on hoopis liiga suured…

Nädal enne finaalsaate eetrit kogunesid kohtunikud ja modellid uuesti Tallinnas Järvel Amservi esinduskeskuses, kus neid ootas ka üks peaauhindadest, Toyota Avensise uus mudel. Kohale tulid ka finalistide sugulased-tuttavad ning enamik kunagisi konkurente. Evelina saabus finaali salvestusele erakordselt mornis tujus, samuti ei olnud seekord kohale tulnud ühtki tema lähedast. Puudus isegi hooaja jooksul igal võimalusel oma pruudile kaasa elamas käinud noormees…Nagu teised konkurendid ja kohtunikud kahtlustasid, häiris Evelinat, et finaali eelõhtul oli Elu24 avaldanud tähelepanelikult lugejalt saadud video, mis tõestas, et tippmodelliks ja reklaaminäoks pürgiv neiu teenib leiba striptiisiklubi postitantsijana.

Ka kohtunikud olid pommuudist tähele pannud ja esitasid selle kohta küsimusi. Liisi Eesmaa ja Mari-Liis Helvik rõhutasid, et kuigi Evelina meelest on striptiisihobi tema eraelu, mis ei peaks kellessegi puutuma, ei ole see siiski päris nii. Nimelt peab “Eesti tippmodelli” neljanda hooaja võitjast saama edukas kommertsmodell ning kosmeetikabrändi Kallos ja madratsitootja Dormeo reklaaminägu terveks aastaks. Mitte iga firma aga ei ole rahul, et tema kuvandiga seostatakse inimest, kes teenib leiba stripparina. Toomas Volkmann ja Urmas Väljaots püüdsid Evelinat veenda sel teemal suud avama ja oma valikuid põhjendama — kuna modellisaates osaleja vastu tunneb meedia paratamatult huvi, olevat arukam ise suu puhtaks rääkida, mitte anda kontrolli ajakirjanikele.

Oma arvamus oli ka Evelina konkurentidel. Antonio tunnistas, et Evelina erootiline tööots tundus talle nii uskumatu, et ta pidas seda naljaks. Saanud teada, et see on siiski tõsi, leidis Antonio, et on iga inimese enda asi, millist mainet ta endale kujundada soovib. Samal arvamusel oli German. Kätlinit aga pani uudis sügavamalt mõtlema — miks üldse on noorel ülikooliõppuril tarvis end sellisel viisil ära toita? Kas riik ei peaks siinkohal endale tuhka pähe raputama?

Kohtunikud kaalusid iga finalisti võimalusi põhjalikult, lõppkokkuvõttes sai aga otsustavaks, kes neist neljast on kõige originaalsem. Evelina eelistena nägi Liisi (tänu kellele Evelina suvel saatesse valitigi — teised kohtunikud olid tema vastu) sügavat pilku ja salapära. Londonis kõrgmoetööstuses töötav Urmas aga oli šokeeritud, et Evelina üldse finaali välja jõudis, mitte aga mõnigi tema hinnangul palju potentsiaalikam konkurent.

Germani trumbiks pidasid kohtunikud täiuslikku nägu, kuid soovida jätvat keha — German on meesmodelli kohta liiga lühike ning ka tema keha vorm jätvat veel soovida, kuigi noormees käib kohtunike suvist soovitust järgides nüüd usinasti jõusaalis.

Antonio puhul mainisid kohtunikud kuulsalt tädil Carmen Kassilt üle kandunud häid geene ja värvikat iseloomu, kuid kohtunikud ei olnud põrmugi rahul tema kõnnakuga. Otsustavatel show`del torkas silma Antonio loid ja lohakas olek.

Kätlini tugevuseks peeti samuti täiuslikku fotomodellinägu, ent ka tema on sarnaselt Germanile liiga lühike, et saada catwalk-modelliks.

Otsuse langetasid kohtunikud selle põhjal, kes sobiks kõige paremini saate peaauhinna välja pannud Kallose ja Dormeo reklaaminägudeks ning kes suudaks olla ka tippmodellisaate peamiselt noortest koosnevale fännkonnale piisavalt heaks rollimudeliks. Kõige sobivamaks osutus Kätlin, kes ka võidu koju viis.

Vaata Kätlini võistlustöid läbi saate ning avalda arvamust — kas Eesti tippmodelli tiitel läks ikka õigesse kohta?