Ainuüksi Lembitu Kuuse häält telerist kuuldes, arvab aga aju alateadlikult, et tegu on spordivõistlusega ja sarnaselt suusatamise finišipõnevusele suutis mees ka sama entusiasmiga lugusid teha.

Kaitseliidu ülema Meelis Kiiliga intervjuud tehes jäi Kuuse pädevus ehk veidi alla, siiski olles end kurssi viinud teemaga, sai ta soovitud info vaatajate jaoks kätte.

Ometi kumas läbi ka see, et Kuuse on harjunud enam rääkima, mitte küsima ja nii olid tema küsimused vormistatud lausena, millest ta lootis, et intervjueeritav ise küsimuse välja loeb. Oli tajuda, et küsimus-vastus vorm on talle võõras ning pigem sobivad talle retoorilisemat laadi arutlused iseendaga.

Pealelugemine ja soololood on aga tema pärusmaa, kus ta end kalana vees tunneb ning ka Alcatrazis ning Roomas toimuvast näitusest rääkides suutis ta seda teha spordiuudislikul toonil, mis talle nii omane.

Monika Tamla, kes aga soravalt ja lakooniliselt uudiseid edastab, näitas, et temas on ka sellisele sootuks meelelahutuslikumale saatele sobiv juht peidus, kuigi ekraanilt/paberilt maha loetavad uudised on tema jaoks kodusemad, veidikene improviseerimine aga harjumatu ja nii kohmetus ta veidi esimest lugu sisse juhatades. Lugu kitsepiimafarmist sündis aga juba tõeliselt loomulikult ning lustakas ja naljatlev vorm säilis kenasti kogenud toimetaja ja saatejuhi käe all saate lõpuni, vedades isegi ilmekalt välja "Reikop proovib X asja süüa" oma versiooni kitsepiima joomisega. Lisaks tegid nad Kuusega toidumessi einete testi sojapasteedi, taimse suitsuvorsti ja muude kahtlasena kõlavate toodetega. "Nõukogude ajal Riias šampanjatehases testisin vahuveine," meenutas Kuuse oma varasemaid eetri-degusteerimisi. "Hapukurgiga käib küll," sõnas ta viisakalt taimset vorsti süües. Kaerapiima kohta arvasid nad aga, et see on pks õite magus lurr. Kokkuvõte: lihasööjale ei paku taimsed vastased konkurentsi. Mida oligi tarvis ju tõestada.

Ei saa öelda, et saatejuhtide vahetus "Ringvaate" halvemaks, aga ka mitte paremaks muutnud oleks. Oli nagu ETV paljud saated ikka: rahustavad sellega, et puudub äkilisus, mõjumata samas igavalt!

Kuidas meeldis tänane uute saatejuhtidega "Ringvaade" sulle?