Aki Kaurismäki film "Teiselpool lootust" esilinastus eile, 8.juuni kinos Sõprus. Film võitis 2017. aasta Berliini Filmifestivalil parima režissööri auhinna Hõbekaru.

"Teiselpool lootust" räägib sadamalinna elust ja vaatleb sealset ühiskonda. Nukker komöödia on sadamalinnade triloogia teine film, milles Kaurismäki vaatleb elu ja ühiskonda väikese inimese tasandilt ilma hinnangut andmata.

Kati Outinen ütles intervjuus Õhtulehele: "90 protsenti soomlastest vihkab Akit. Nad kisendavad, et Aki lood teevad soomlastest lollid. Soomlaste arvates on Aki filmid justkui dokumentaalfilmid, mis näitavad soomlasi suht kehvas valguses. Nagu näiteks, et Soomes pole isegi apelsine.

Aki Kaurismäki ei lase end sellest heidutada. Ta on isegi korduvalt öelnud, et ta ei tee oma filme pelgalt soomlastele. Maailmale lähevad tema filmid suurepäraselt peale ning viimase filmiga on nad teinud Euroopale juba tiiru peale ja vastuvõtt on olnud fantastiline.

Eestlastele on Kaurismäki filmid alati meeltmööda olnud. Režissöör ütleb, et tunneb end olevat eestlastega samal lainepikkusel.

Refereeritud Õhtulehest.