KINO: Kinos Sõprus saab näha Eesti filminäitlejate kullafond: Kaljo Kiisk!

Kaljo Kiisk (03.12.1925 – 20.09.2007) kui üks Eesti filmi ilmasammas on olnud seni kõige viljakam Eesti filmilavastaja, seejuures väga andekas ja vahetu näitleja.

Tema režissööritööde hulka kuuluvad filmid „Hullumeelsus“, „Nipernaadi“, „Vallatud kurvid“, „Metskannikesed“, „Saja aasta pärast mais“, „Surma hinda küsi surnutelt“, „Keskpäevane praam“, „Me olime kaheksateistkümneaastased“, „Jäljed“, „Regina“ jt. Filminäitlejana on ta kõigile tuttav Lible ja kingsepp Johannesena, ent väärt rolle on teisigi: Voitinski Mikk Mikiveri filmis „Indrek“, Pakk-Rätsep Peeter Simmi filmis „Puud olid…“, Tamm Valeri Blinovi lühifilmis „Pahupidi“, Ants Pajuviidik Grigori Kromanovi filmis „Mis juhtus Andres Lapeteusega?“ või detektiiv Kalju Komissarovi filmis „Tavatu Lugu“ jne.

TV: Kanal 2 näitab kell 23:05 põnevusfilmi U-571.

Oscariga pärjatud sõjapõnevik natside salakoodi jahtivatest ameeriklastest, kes jäävad vaenlase allveelaeva lõksu. Noor ohvitser (Matthew McConaughey) saab eluohtliku ülesande. Tema meeskond peab sakslasteks maskeerunult vaenlase allveelaeva tungima ja hankima Enigma salakoodi shifrid. Kõik näib sujuvat, aga siis jõuab sündmuspaigale veel üks sakslaste allveelaev...

SOODUKAS: Maximas maksab lehtsalat vaid 55 eurosenti. Lausa 27% odavam.

ILM: Täna on Pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab vähest vihma. Puhub edela-ja läänetuul 5-10, rannikul puhanguti 14 m/s. Sooja on 2..7°C. Vaata lähemalt SIIT.

HOROSKOOP: Veevalajad, te olete täna veidi endassetõmbunud, mistõttu seltskonnas võite jätta mulje, et teiega on midagi korrast ära. Vältige tegevusi, mis teile vastumeelsed on. Vaata teiste elukate planeediseisusid SIIT.

Hea lugeja, kasuta julgelt kommentaariumi ja anna teada, kuhu sina täna lähed!