Villem Valme veab Õunaviksi ja briti sõltumatu plaadifirma FatCat Records abil TMW esitluslava 27. märtsil Mustpeade Majas. Teiste seas esinevad seal neofolgi ristiema Vashti Bunyan, folkstilistid Mari Kalkun ja Maarja Nuut ning lo-fi popi artist Spice Mouse. 

Lahedaim festivalikogemus? (kus, millal, kui vana olid, kes olid lemmikud?)

Mingi pungifestival Pirita jõekäärus 80-date lõpus. Olin siis vist üheteistkümnene. Kes täpselt esinesid, ei mäletagi, aga minu jaoks oli muusikal siis mingi hoopis teisi võimalusi ja perspektiive avav mõju, mis jäi ja jääb mu elukäiku mõjutama.

Miks sa TMW raames oma üritust korraldad? Kas TMW ilma selleta ei saaks?  

Pakuti koostöövõimalust leibeliga (FatCat Records), millest väga lugu pean. Saaks muidugi ilma ka, aga siis oleks TMW tänavu ühe täiesti teistmoodi kontsertõhtu võrra vaesem.

Millisele TMW kontserdile peale enda poolt korraldatu plaanid veel kindlasti minna?

”Hea Uus Heli" Von Krahlis laupäeval, 28. märtsil tundub kõige tugevama kavaga.

Milliste festivaliartistidega tasuks kõigil tutvust teha?  

Vashti Bunyani ei pruugi Eestis enam teist korda esinemas näha. Sama võib juhtuda ka FatCati uue artistiga C Duncan. Eesti omadest ei anna Kago Tallinnas just tihti kontserte.

Sinu lemmikkohad (klubi, söögikoht jm) Tallinnas?  

Sõprus meeldib nii kino kui kontserdipaigana. Rahvusraamatukogu taga asuv amfiteater on lahe koht. Laboratooriumi tänaval on mingi oma fluidum, mis aegajalt tõmbab sealt läbi jalutama.

Parim lugu, mida kõik võiksid kuulata? 

C Duncani "For", mis ilmus 10. märtsil ka “FatCat + Õunaviks: TMW 2015" tasuta digireliisil.

10. märtsil andsid FatCat ja Õunaviks välja tasuta digialbumi, tähistamaks reedel, 28. märtsil Mustpeade Majas toimuvat ühist TMW kontsertõhtut. Kogumikul on esindatud kõik kontserdikavas olevad artistid. 

Õunaviksi blogist leiab viited allalaadimisvõimalustele ja värskele ajalehele Mahlapress, kus autorid eesotsas Vashti Bunyaniga veidi oma tulevikuplaane ja -unistusi avavad. http://ounaviks.blogspot.com/2015/03/fatcat-ja-ounaviks-annavad-valja-uhise.html

TMW2015 FatCat Records + Õunaviks esitluskontsert Facebookis:
https://www.facebook.com/events/944947002183333/

Uuri kava ja esinejate kohta lähemalt: http://tmw.ee/et/#!/kava