Maarja on pärit Virumaalt ja teda võlub vanade külapillimeeste mäng ning pärimustantsude peadpööritavad, ent ometi korrastatud mustrijoonised. Luubimasina minimalistlikud rütmid viivad kuulajad nõiduslikule helimaastikule, kus traditsioonilised tantsulood, laulud ja jutud põimuvad live-elektroonikaga. On öeldud, et Maarja muusika on rahulik, kuid seda mitte laisa puhkeseisundi mõttes. Oma loomingus otsib ta ärksa ja lõdvestunud seisundi tasakaalu, nagu kass, kes on igal hetkel valmis hüppama.

“See seisund on impulss, millest sünnib muusika ja tahtmine pikendada hetkesolekut, keskendumist, mis muudab mu pilku, kõrva ja tajuviisi. Siis on alati “praegu” ja vanad pillilood sama värsked, kui kohapeal sündinud improvisatsioon,” ütleb looja ise. Nii sünnivadki tema lood, mis saavad intiimse kõla läbi viiulite, hääle ja elektroonika. 2013. aasta kevadel ilmus Maarja debüütplaat “Soolo”, mis on võitnud tähelepanu ja tunnustust juba mitmel pool maailmas. Plaat valiti tunnustatud inglise ajakirja fRoots lemmikute hulka ning jõudis ka nende kogumikplaadile.

Muuhulgas on Maarja üks neid TMW-l osalevaid muusikuid, keda soovitab kindlasti vaatama minna festivali esitleja Nordea pank ja selle kultuuriportaal Viis tärni. Maarja Nuut astub üles koguni kahel korral: reedel, 27. märtsil kell 20 Mustpeade majas ning laupäeval, 28. märtsil kell 21.30 Vabal laval.

Kuula Maarja loomingut siin: https://soundcloud.com/maarja-nuut