Eestlased on küll tuttavad ansambliga Instrumenti, aga mitte Sinuga isiklikult. Kes on Shipsi ja kui väga ta Instrumenti solistiga sarnaneb või temast erineb?

Shipsi on minu jaoks loomingulisuse väljenduse uus intrigeeriv viis. Ma olen aastate jooksul tegelenud väga paljude erinevate muusikaliste projektidega ja iga kord, kui ma naasen Instrumenti juurde, tunnen end taas õnnistatuna ja et mul on kõigile veelgi enam pakkuda.

Kirjelda oma muusikat 5 omadussõnaga.

Uudishimulik, habras, spontaanne, aus, riskantne.

Sa laulad läti keeles, seega ei mõista meie, millest räägivad Su lugude sõnad. Mis Sind muusika kirjutamisel inspireerib?

Mind inspireerib ümbritsev elu. Ma usun, et iga inimese igapäevaelu on täis veidrust ja ilu. Ma proovin need asjad eraldada, esile tõsta ja muuta oma lauludes kõige tähtsamaks. Ja keelel pole selles kontekstis mu meelest mingit tähtsust.

Iga bändi unistuseks olla oma lemmikartistide soojendusesinejaks. Keda Sina tahaks soojendada, kui saaksid valida?

Mulle meeldiks töötada väga koos Justin Vernoni, Nico Muhly ja David Longstrethiga. Ma leian, et nad on kõik super inspireerivad.

Palun nimeta 5 läbi aegade parimat albumit, mis Sind on mõjutanud ja põhjenda ka, miks?

Minu maailmapilti ja loomingulisust on enim mõjutanud Radiohead "In Rainbows", Dirty Projectors "Swing Lo Magellan", Arcade Fire "Funeral", Björk "Selmasongs" ja James Blake "James Blake".

Praegusel ajal on tohutut popp värk anda välja elulooraamatuid, kõik teevad seda. Kui peaksid seda tegema, mis Sa pealkirjaks paneks?

Paneksingi pealkirjaks "Kõik teevad seda".

Kauaks Sa Tallinnasse jääd, millised Su plaanid on ja kes on artistid, keda tahaksid kindlasti TMW'l näha ja kuulda?

Kahjuks tulen sel korral ainult üheks päevaks, aga see on mul täpselt 100.kord Eestis olla, nii et võid umbes ette kujutada, milline suhe mul selle linnaga on. See on hubane ja kultuurne koht ning eriti TMW ajal puhkeb Tallinn õide nii nagu ei ükski teine linn Euroopas. Ma lähen kindlasti vaatama Valgeir Sigurdssoni, Jennie Abrahamsoni, Momendi ja kahtlemata ka Carnival Youthi. Kaks viimast artisti on lätlased.

Sa tunned eestlasi publikuna ja Eesti muusikaskeenet päris hästi. Mis Sa meist arvad ja milliseid bände jälgid ja imetled?

Ma olen väga uhke Ewerti ja draakonite üle, nad muutuvad iga korraga üha paremaks, kui neid nägema satun. Nad on paljude Baltikumi bändide jaoks nagu majakas. Aga kõige uskumatum muusikamaastike looja on Arvo Pärt. Ma olen teda alati väga-väga armastanud.

Shipsi - Mežaparks LIVE @ PIENSFEST
Shipsi - The Lamb (by John Tavener)
Shipsi - I Carry Your Heart