Auhinna võitja valiti TMW muusikatööstuse ekspertidest delegaatide poolt 123 festivalil esinenud Eesti artisti seast. I Wear* Experimenti järel pälvisid enim äramärkimisi pärimuskütte punt Trad.Attack!, mullune TMW Wire Prize laureaat Maarja Nuut, elektropopi artist NOËP, folki, džässi ja elektroonikat miksiv Ingrid Lukas, dreampopi bänd Holy Motors, ghostpopi grupp Zebra Island ja kitarrist-helilooja Argo Vals.

Eepilise elektroonilise popi kooslus I Wear* Experiment on juba mõnda aega ilma teinud nii kohalikul kui rahvusvahelisel muusikaväljal. Neid on kiitnud rahvusvahelised muusikaväljaanded nagu Louder Than War, The Line Of Best Fit ja MTV Iggy, nad on edukalt osalenud tänavusel Eesti Laulu konkursil ning sel kevadel valis briti menubänd Hurts ligi poolesaja artisti seast just I Wear* Experimenti oma Baltikumi tuuri soojendajaks. Laitmatu kontsertesineja kuulsusega kolmiku äsjailmunud esikalbumit "Patience" on teiste seas juba kajastanud ka mainekas USA raadiojaam KCRW.

"Võrgutav, peen ja tulvil keerukaid rütme, mis meenutavad Mew ja M83 plahvatuslikumaid hetki. See Tallinnast pärit trio on juba staadionibänd," kiidab värsket Telliskivi auhinna laureaati MTV Iggy ajakirjanik Laura Studarus.

I Wear* Experimenti mitmetasandilisest elektroonikast õhkub suursugust ja enesekindlust, mis tõestab nende valmidust rahvusvaheliseks läbilöögiks,! tunnustab bändi briti plaadileibli Baltic Sub juht Antony Pickthall.

Ka eelnevail aastail TMWil positiivset tagasisidet pälvinud I Wear* Experiment esines tänavusel festivalil lausa kolm korda – Kultuurikatlas TMW avapeol, kinos Sõprus Positivus Festivali estluslaval ning Solarise Apollo raamatupoe linnalaval.

Bändi moodustavad multiinstrumentalist ja produtsent Hando Jaksi, vokalist ja süntesaatorimängija Johanna Eenmaa ning trummar Mikk Simson. Trio eklektilises helipildis põimuvad elektropopi ja post-rocki elemendid, pöörased rütmiskeemid ja seikluslikud sämplid, meloodiat kandmas puhas ja nüansseeritud vokaal.

I Wear* Experimenti äsja ilmavalgust näinud debüütalbum „Patience“ koosneb kaheksast loost, mis lubavad kuulaja „viia teekonnale eepilistest staadionihümnidest kõige underground’imate reivipidudeni“. Koostöös produtsent Martin Kuudiga valminud albumi live-ettekanne toimus möödunud nädalal Raadio 2s, plaadi lugusid on juba mängitud USA raadiojaamas KCRW (USA), samuti kuuleb selle materjali mais linastuvas mängufilmis "Polaarpoiss“.

“Viimased 18 kuud on olnud üks uskumatu uute kogemustega pikitud ja iseloomu ning kannatlikkuse kasvatamise teekond. Meie eesmärk oli luua album, kus iga loo olemus on võimalikult täiuslikult esile toodud ja ruumi pole mitte ühelegi kompromissile. Nii meie kolmekesi kui ka terve meie meeskond oleme väga uhked selle tulemuse üle,” sõnab Hando Jaksi.

Äsja võidetud auhinnaraha plaanib I Wear* Experiment kasutada nii bändi kui värske albumi tutvustamiseks Euroopas, tuuritamiseks ning talendifestivalidel osalemiseks.

Eelnevatel aastatel TMW raames Skype Award’i ja Wire Prize’ina tuntuks saanud artistipreemia eraldamise võttis tänavu esmakordselt enda peale Telliskivi Loomelinnak.

“Meie jaoks on loometegevuse toetamine ja soodustamine üks lahutamatu osa Loomelinnaku identiteedist,“ kinnitab Telliskivi Loomelinnaku asutaja ja tegevjuht Jaanus Juss, lisades: „Tegutseme iga päev selle nimel, et värsked ideed muutuksid elujõuliseks või saaksid vajaliku tõuke arenguks. Seda rõõmustavam on see, et saame anda oma panuse I Wear* Experimenti unistuste teostamiseks. Nad on seda auhinda väärt!“

TMW kauaaegne hea partner Telliskivi Loomelinnak on aasta-aastalt aina tõhusamalt nii TMW festivali kui kogu pealinna muusikaelu tegemistes osalenud. Tänavuse TMW raames korraldas loomelinnaku meeskond Tallinna Tänavatoidufestivaliga Reisijate tänavale toidu- ja muusikaala, koos Viru Keskusega toetati ka EKA Sisearhitektuuri osakonna tudengite loodud õuegalerii "heliLAINED" püstitamist Telliskivi väljakule. Õuegalerii üks kunstiobjekt jääb püsima loomelinnaku sisehoovi ning koos Jazzkaare festivaliga avatakse seal peagi džässinäitus. Tänavuse TMW kontserdid toimusid Loomelinnaku erinevais saalides, kohvikutes ja kontoriruumides: Vaba Lava etenduskunstide keskuses, Erinevate Tubade Klubis, F-hoones, kohvibaaris Renard Coffee Shop, sisustuspoes Homeart, disainibüroos Velvet ja rattastuudios Jooks.

Telliskivi Loomelinnaku tegevus on muutnud endise Balti Raudtee tehase territooriumi elavaks linnakeskuseks. Endise ajastu varemetele rajatud tulevikulinnast on kujunenud suurim loomemajandusliku ettevõtluse keskus Eestis. Lisaks aasta suursündmustele TMW ja Jazzkaare festivalidele toimub Telliskivi Loomelinnakus iganädalaselt hulk kontserte ja kultuuriüritusi ning tegutseb muusikaettevõtlusorganisatsioon Music Estonia. Alal paikneb ka kümmekond bändi prooviruumi. Keskuse tulevikuplaanide hulgas on moodne ja uuenduslik bändimaja, mille avamist plaanitakse tulevase aasta TMW raames.

Tallinn Music Weeki artistipreemia on varem võitnud Popidiot (2009), Iiris (2010), Ewert and The Two Dragons (2011), Talbot (2012), Elephants From Neptune (2013), Odd Hugo (2014) ja Maarja Nuut (2015).