“Jah, nad on erivajadustega mehed, kes tulid bändina kokku üheks heategevusürituseks, mis oligi suunatud arenguhäiretega täiskasvanute toeks. Juhtus nii, et hoolimata sellest, et nad on erivajadustega, on nad aga täiesti objektiivselt äge, ehe punkbänd,” arvab Sildna.

Sildna sõnul on Pertti Kurikan Nimipäivät oluliseks tõestuseks kogu maailmale, et hoolimata sellest, et oled teistsugune kui ühiskondlik norm ja ootus, on võimalik olla andekas ja ka edukas kui Sinu kogukond ja ühiskond seda toetab-tunnustab. “Täpselt seda tähendavadki võrdsed võimalused. Sa võid olla super muusik hoolimata oma rassist, religioonist, seksuaalsetest eelistustest või isiksuse eripärast,” on ta veendunud.

Helen hoiab tänavusel Eurovisioonil neile kogu südamest pöialt, kuna nad on Eurovisiooni ajaloo esimene kompromissitult tasemel punkbänd ning nende triumf näitab, et Soome ühiskond on piisavalt küps, et nende edu toetada ja tunnustada. “See pretsedent tõestab kogu maailmale — kõigil, kes on meie seas ühel või teisel moel erinevad, on täpselt samasugune õigus õnnelikule, täisväärtuslikule elule ning tunnustusele, kui nad on midagi ägedat korda saatnud.”

Lisaks meeldib Sildnale ka see, et Pertti Kurikan Nimipäivät ei ole spetsiaalselt Eurovisiooniks kokku pandud eriprojekt, vaid nad on tänaseks juba paar aastat bändina tuuritanud ja olulistel Euroopa festivalidel mänginud, nad on äge punk-bänd. “Respekt, Soome!” võtab ta asja kokku.