Neljapäeval, 31. märtsil kohtuvad Kloostri Aidas Fennougria seltsi ja DJ-rühmituse "Maailmamustrid" kureeritud kontsertkavas soomeugri pärimusmuusika, maagilise väega boreaalsed helid ning etnoelektroonika. Karjalast tuleb külla üks sealseid tuntumaid folk-gruppe Sattuma, Mordva Vabariigist ersade ja mokšade võimsat laulupärandit ja kombeid taaselustav ansambel Toorama; Tuva kõrilaulu ja džässrokki sulamit tutvustab Hartyga ning traditsioonilise Euroopa vanamuusika värskendamist eksperimentaalsete elektrooniliste helidega demonstreerib PAWA Valgevenest.

Laupäeval, 2. aprillil vallutavad aga Linnateatri Põrgulava Aafrika, Kesk-Ameerika ja Lähis-Ida rütmid. Õhtu üks oodatumaid esinejaid on Liibanoni multi-instrumentalist ja soundivõlur Karim Khneisser, kelle talenti on koostööprojektides rakendanud nii briti soulitäht Joss Stone kui prantsuse reggae kuumim nimi Naâman.

Iisraeli-Senegali-Jeemeni põneva kultuurikontakti toob kuulajani Fula Express, tänavaräpile ja Araabia poeesiale urban-biiti ja elektroonilisi vinte kruviv N3rdistan tuleb Marokost, Jamaika dancehall’i ja Ghana pöörase klubimuusika azonto mõjudega kraami pakub Kopenhaageni underground tantsuskeenest võrsunud kamp Okay Funky. Kuulda saab ka Süüria flöödi oud’i mängijat Orwa Saleh’i ning afroameerika ja oriendi kõladele sekundeerib värskelt maailmanimede hulka kerkinud kollektiiv Chłopcy Kontra Basia Poolast, kelle loomingus põrkuvad iidsed pärimused ja loitsud džässi ja drum’n’bassi mõjude ning erksarütmiliste poola rahvatantsude motiividega.

TMW Põrgulava kava esitlejaks on DJ-rühmitus "Maailmamustrid" eesotsas Raadio 2 "Etnokonservid" saatejuhi Martin "Daysleeper" Ojaga.

TMW maailmamuusika programm:

Neljapäev, 31. märts, Kloostri Ait, Fenno-Ugria ja Maailmamustrid esitluskontsert

19:30 Toorama (Venemaa)
20:30 Sattuma (Venemaa)
21.30 Hartyga (Venemaa)
22.30 Pawa (Valgevene)

Laupäev, 2. aprill, Tallinna Linnateatri Põrgulava, „Maailmamustrid“ esitluskontsert

19:30 Karim Khneisser (Liibanon)
20:30 Orwa Saleh (Süüria)
21:30 Fula Express (Iisrael)
22:30 Chłopcy Kontra Basia (Poola)
23:30 N3rdistan (Maroko)
00:30 Okay Funky