Neljapäeva, 27. veebruari õhtul toimub Tallinn Music Weeki tutvustav vastuvõtt Peterburis asuvas Helsinki baaris, kuhu oodatakse Venemaa kontserdikorraldajaid, agente, managere, muusikuid ja pressi, teatab Tallinn Music Week.

Nädalavahetuse kulminatsiooniks on reedel, 28. veebruaril klubis Kosmonaut toimuv Stereozima festival, kus astuvad lisaks 2draakonitele" üles Morcheeba Suurbritanniast ja kohalik indi-bänd Atlantida Project. Stereozima on Peterburi olulisima muusikafestivali Stereoleto talvine sõsarüritus, kuhu on oodata 1500 inimest. Möödunud aastal esines Stereozimal põlvkondade- ja stiilide ülene Eesti psühho-pop duo Ajukaja ja Mart Avi. Kontsert on Ewert and The Two Dragonsile esimeseks üleastumiseks Venemaal.

“Venemaa suunal hakkasime tugevamalt töötama eelmisel aastal. EASi rahvusvaheliste ürituste toetusmeetme abil viisime esimest korda läbi ka ulatuslikuma meediakampaania Peterburis. Sealse meedia ja muusikasõprade positiivne reaktsioon ja aktiivne huvi oli meile rõõmustavaks üllatuseks. Selle tulemusena jõudis Tallinnasse Venemaalt nii festivalikülastajaid kui ka muusikatööstuse tegijaid," sõnas TMW peakorraldaja Helen Sildna.

Stereoleto ja Stereozima muusikafestivalide eestvedaja Ilja Bortnjuki sõnul on Peterburi publikul suur huvi hea Eesti muusika vastu. "Ewert and The Two Dragons on kindlasti õige valik. Kuna me teeme TMW-ga koostööd juba paar aastat, olen ma Eesti muusikamaastikuga juba päris tuttav ja minu peas on tekkinud terve nimekiri nendest Eesti artistidest, keda soovin Venemaale esinema kutsuda," sõnas Bortnjuk.

Sel aastal on Tallinna muusikanädala programmis Sildna kinnitusel ka siiani suurim hulk Venemaalt pärit esinejaid, tervelt 8 head artisti: Everything is Made in China, Inna Zhelannaya, Jenia Lubich, Misha Luzin, Stepan Mezentsev,TRUD, Perforated Cerebral Party ja Wolfmare.

Varasematel aastatel on Tallinn Music Weekil esinenud sellised vene artistid nagu: Chikiss, Kim&Buran, Mooncake, Paradith, Trelleborg (2013); DZA, Motorama (2012); Mujuice, Everything is Made in China (2011). Rostovist pärit indie-rock ansamblil Motorama õnnestus saada TMW festivalilt ka plaadistuskokkulepe Prantsuse plaadifirmaga Talitres, kes on andnud välja ka Ewert and The Two Dragonsi albumi.

Tallinn Music Week toimub 27. – 29. märtsini Tallinna parimates klubides ja kontserdisaalides.