Kontserdi idee esitas "Tee oma pidu" konkursile kesklinna noortekeskuses tegutseva hiphopi ja graffiti-kunsti entusiastidest koosnev noorterühmitus Shokkin Group. Kokku osales konkursil ligi sada ideed. Shokkin Groupi noored valisid enam kui 200 artisti seast välja Eesti hip-hop bändi 5LOOPS. Vahvalt kaunistatud noortekeskuses toimunud peol näitas Shokkin Groupi liikmed esmalt oma breiktantsuoskusi, millele publik tunnustusega kaasa elas. Seejärel aga astus lavale noorte lemmik 5LOOPS.


Eesti räpimaastiku üks staažikamaid tegijaid, s’Poomi juhitud selge ja mõtteterava joonega Tartu grupi 5LOOPSi loomingule on iseloomulik klassikaline 90ndate hiphopi kõla, milles on korduma/loopima pandud viis erinevat, peamiselt jazzi ja funki varakambreist pärinevat helisämplit. Matsakatele biitidele on uusi värve lisanud eriilmelised räpparid ja taustameisterdajad, teiste seas Hr.Kivi ja DJ Kayot, Põhjamaade Hirm, Chalice, Tommyboy, Okym Riim, Gorõ Lana, Reket, JOC, Genka jpt. Eesti hiphopi ajalukku on end salvestatud ka mitme leidliku visuaaliga videoga, mille autoriks on enamasti Martti Poom ise. 


„Tee oma pidu“ konkursi raames sooviti oma unistuste pidudele enim esinema ka möödunud aasta EMT ja TMW publikulemmiku tiitli pälvinud Metsakutsut, folkpop sensatsiooni Curly Strings, räppar Tommy Cashi ning Marten Kuninga ja Daniel Levi bände. Lennukaimaks ideedeks olid muuhulgas aeroobikaseanss Valgevene postpunk-pundi Super Besse saatel Viru Keskuse aatriumis ning Markus Rafael Nylundi kontsert Linnahalli katusel, sekka ka mitmeid kooli- ja kodupeo soove.