“Eesti otsib superstaari” saates on Raud kritiseerinud nooruki juuksepahmakat ning liigset enesekindlust. Kuid Tuisk on pidanud seisma kardetud Mihkel Raua pilgu all varemgi. Nimelt osales nooruk aastal 2010 talendisaates “Eesti Talent”. Saade põhines tuntud Briti saate "Britain's Got Talent" formaadil.

Talendisaate eesmärk oli sama, mis “Eesti otsib superstaari” saatel - kohtunikepaneelilt tuli kätte saada vähemalt kaks jah-sõna. Kohtunikeks olid tookord Mihkel Raud, eksmiss Kristina Heinmets-Aigro ja poliitik Valdo Randpere. Saatejuhtideks Tanel Padar ja Eda-Ines Etti.

Viimases eelvoorus, mis oli eetris 13. novembril 2010. aastal, astus Jõhvi Kontserdimaja lavale ka praegune superstaarihakatis Jaagup Tuisk. Jaagup oli siis üheksa aastane koolipoiss. Peas oli tal must kaabu, seljas triiksärk ning kelmikas rombiline vest.

“Kui ma nägin eelmise aasta Eurovisioni, siis ma nägin Alexander Rybaki võidulugu ja tahtsin teda kohe järgi teha. Nüüd ma siis näitan teile, kuidas ma teda järgi teen,” sõnas Tuisk enne esinemist. Tuisk suutis vaid üheksa aastase poisina kogu saali rõkkama panna ja publik apolodeeris poisile lausa püstiseistes.

Kristiina Heinmets-Aigro põrutas eriti konkreetselt: "Mulle Alexander Rybak ei meeldi. Mulle meeldib Jaagup Tuisk!"

Ka Mihkel Raud ei jäänud oma kommentaaridega kitsiks: "Ma saan muidugi aru, kuidas niisugune väga karismaatiline ja sarmikas üheksa aastane poiss suudab Kristiina ja isegi Valdo ära võluda sellega, et ta lihtsalt loobib oma kaabut, imiteerib mingi puutüki peal viiulimängu ja tegelikult laulab ka päris kenasti. Aga kui ma väidaksin, et ma kuulsin nüüd täiesti enneolematut muusikalist etteastet, siis ma muidugi valetaksin."

Valdo Randpere oli võlutud: "Mulle ei meeldi Mihkel Raud. Mulle meeldib Kristiina. Jaagup sa oled võib-olla liiga väike veel selleks, et aru saada kuidas sul vedas sellega, et siin kohtunikelaua taga on kaks südamlikku inimest."

Tuisk sai edasipääsuks vajaminevad kaks jah-häält kätte Valdo Randperelt ja Kristiina-Heinmets Aigrolt. Mihkel andis poisile ühe pisikese ja sõbraliku “ei”.

Kuidas läheb noormehel aga kaheksa aastat hiljem staarisaate finaalis, näeme juba sel pühapäeval 19.30 TV3-s.