Superfinaalis Gertu, Kristjan ja ...Mikk?

"Ma usun jah, et kolme superfinalisti hulka jõuab Mikk, sest tema puhul on selge, kes ta on ja mida ta tahab. Ta tuleb, laulab, on rõõmus, vahel läheb paremini, vahel natuke halvemini, aga ta läheb alati üle lati. Otseloomulikult on ta hetkel alles noor, naiivne ja veidi pinnapealne, aga ma usun küll, et Mikk areneb veel väga palju," põhjendas Rannap oma ennustust ning tunnistas ühtlasi, et kõigi kohtunike tuju oli varasemate saadetega võrreldes palju parem. Ent see ei tulenenud sugugi sellest, et lauljad oleks paremini esinenud, vaid kuna saatebänd Swingersi esinemisoskus oli hoopis ergastav. See muutis Rannapi hinnangul aga noorte lauljate elu tunduvalt keerulisemaks ja ühe põhjusena, miks Jana Liisa välja langes, toobki ta täielikult ebaõnnestunud loovaliku.

"Need noored ei tunne kerge muusika klassikat nii hästi, et endale õiget lugu valida. Nagu me isegi nägime, siis kolm osalist valisid ehtsa popmuusika klassika, aga kolm noort inimest võtsid viimaste aastate hitid ja tekkis olukord, kus lõplikku lahendust ei leitud. Need olid lihtsalt kaasaegsed lood svingmuusika võtmes ja seda oli minu jaoks vähe. Oleks tulnud lõpuni välja minna," leiab Rannap. "Jana Liisa esitus polnud ei liha ega kala, aga talle ei saa seda lõpuni pahaks panna, kuna temast polnud oodata, et ta oleks saatnud bändi kuu peale. Ta lihtsalt võttis omaks selle töötluse, mis bänd talle pakkus, aga rahvale mõjus see imelikult," analüüsib ta.

Kuhu kadusid 55 eelvoorust edasi pääsenud tüdrukut?

Lisaks leiab kohtunik, et tegu on totra ja ebanormaalse situatsiooniga, et saatesse on alles jäänud vaid üks tüdruk ja kari kutte, sest eelvooru põhjal poleks ta iial osanud seda ennustada. "Mulle jäi alguses mulje, et tüdrukud on palju paremad, andekamad ja püüdlikumad. Seda näitab juba kasvõi see, et me saatsime edasi 55 tüdrukut ja umbes 25-30 poissi," meenutab ta ning ei oska üksinda saatesse alles jäänud Gertule muud soovitada, kui et võtku rahulikult. "See on ainus, mis päästab maailma!"

Järgmisel korral esitavad staarisaate osalised lisaks kaunitele lauludele kodust ka Power Hit Radio klubihitte. Publiku küsimuse peale, kui piinarikas see ühele heliloojale ja pianistile saab olema, puhkes Rannap südamest naerma ja tunnistas hoopis, et ta tegelikult kuulab autoga sõites mõnikord hea meelega klubimuusikat mängivat raadiojaama. "Minu jaoks pole ükski muusikastiil piinarikas. Vahel on piinarikas hoopis see, kui stuudios ei kuule üle tausta selgelt laulu välja," muigab ta.