Esimesesest staarihooajast tuntud Rivo Kingi, kelle lauluoskus nii mõneski inimeses kahtlusi tekitas, suutis kõigele vaatamata ennast neljandale kohale välja võidelda. “Eduka artisti tähtsaim omadus on suhtumine ja see, millist energiat ta endast kiirgab — tahtejõud, sihikindlus ja kirg teha seda, mida armastad ning oskus seda välja näidata. Hea lauluvõime on küll oluline, kuid sellest ei piisa. Artist ei peaks üritama iga hinna eest meeldida, vaid jääma iseendaks ning originaalseks, sest kõigile ei saa nagunii meele järele olla,” räägib Rivo Publikule antud intervjuus. “Kui on heitereid, siis tähendab, et sa oled midagi õigesti teinud ja kellelgi on põhjust kade olla!” on ta veendunud.

Staariprojektist on Rivol meeles ainult positiivsed mälestused ja ta enda sõnul aitas kogutud kuulsus tulevaste projektide elluviimisel kõvasti kaasa. “Ma olen eelkõige muusikaprodutsent ja laulukirjutaja ning seda teed ka jätkasin. Pärast saadet tegin tihedalt koostööd sõpradega ansamblist Bedwetters ja üheskoos tõime Eestisse muide esimese MTV auhinna,” loetleb ta oma saavutusi. “Ühtlasi panin kokku oma bändi, millest kujunes hiljem välja Epordwerk ja solistiks sai mu vend Karl-Kristjan. Selle bändiga veedetud aeg on senini üks lahedamaid perioode mu elus. Võitsime Jägermeistri bändikonkursi ja tuuritasime nii Eestis kui välismaal. Tegime igasugu lollusi ja elasime läbi seiklusi, mis ühele noorele ja vihasele rokkbändile kohane. Lõpuks asi siiski ammendas ennast ja otsustasime pühenduda muudele projektidele,” räägib ta.

Pärast Epordwerkiga lõpetamist suundus Rivo hoopistükkis elektroonilise muusika radadele ja proovis kätt plaadimängimises, mis hakkas talle nii väga meeldima, et sealt saigi alguse sooloprojekt Centron, mida saatis edu. “2009. aastal valiti mind koos Bert On Beats’iga Ibizal toimuvale DJ’de konkursile Eestit esindama ja meil läks suurepäraselt. Saime palju väärtuslikke kogemusi ja teadmisi, millega DJ-maastikul läbi lüüa. 2013. aasta lõpus ilmus Inglismaa plaadifirma Disciple Recordingsi alt Centron’i debüüt EP “Robotkiss”, mis jõudis minu suureks üllatuseks Beatport.com edetabelis lausa viiendale kohale! See andis kõvasti motivatsiooni edasi pürgida ja veel suuremaid tegusid korda saata. Tegin mitmeid remixe ja ka mõned uued singlid ning parasjagu käib töö uue materjali kallal,” paljastab ta, kuid hetkel siiski midagi konkreetselt lubama ei hakka. “Mu muusikamaitse on viimase aasta jooksul suuresti muutunud ja ma tahan, et uued lood peegeldaks võimalikult palju mind kui isiksust ja seda, mida mul on maailmale öelda!”

Parasjagu kestvat staarihooaega on Rivo jälginud vahelduva eduga, kuid proovib ennast toimuvaga siiski võimalikult kursis hoida. Tema hinnangul on tegu väga tugeva hooajaga ja kõik finalistid on ülimalt musikaalsed. “Siiski süstiksin neisse veel rohkem enesekindlust, sest vaid sellega saab minna kindla võiduni. Me kõik juba teame, kui hästi nad laulda oskavad. Kätte on jõudnud hetk, kus tuleb midagi enamat lauale laduda. Isiklikult arvan, et saate favoriit on Jüri Pootsmann. Temas on seda julgust ja staarilikku attitude’i ning ta hääletämber on samuti väga eriline,” arvab Rivo ja soovib kõigile superstaaridele palju edu ning julgust jääda truuks iseendale.

Rivo muusikat kuula SIIT

Nele Kirsipuu oli üks staarisaate päikselisemaid osalisi, kes lummas mitte üksnes oma lauluhääle, vaid ka isiksusega. Pärast saatest välja langemist rakendaski ta kõik oma positiivsed lained päris oma Youtube’i kanali loomisse ja tegelebki nüüd kõikvõimalike videote tootmisega ja tähistab peatselt 200 video täitumist. Ühtlasi on Nele vahepeal lõpetanud ka BFMi filmikooli ja asutanud produktsioonifirma oma Tikker, mis pakub videotootmise teenust.

“Olen meelelahutaja ja tujutõstja ning seda eelkõige Interneti vahendusel. Teen videosid, mis on positiivsed, lõbusad, mind avavad ning vahel ka sügavamõttelised,” räägib ta Publikule. “Kõige enam köidab mind videote postitamise juures see, et mul on võimalus oma vaatajatega suhelda nii netis, kui ka reaalselt kokku saades ning meil on ühiseid teemasid ja huvisid, millest rääkida,” jutustab ta.

Tänavust staarisaadet pole ta jälginud, kuna tal pole televiisorit, aga esimesi sisseastumissaateid ta nägi ning need olid, nagu ikka, väga lõbusad. “Mulle meeldivad selle aasta kohtunikud. Taukar on ka muidugi omaette vaatamisväärsus,” arvab ta ning lisab, et tema mälestused staariprojektist on väga soojad ning tal on hea meel, et osales. “Superstaari saatest ja teistest saavutustestki räägin muide ühes oma videoblogi postituses!“ 

Raimondo Laikret näeb siiani üsna tihti laulmas erinevates projektides ning staarisaates osalemist peab ta toredaks kogemuseks, mida peab siiski mõnevõrra erinevaks sellest, mis praegustel osalistel.

“Meil polnud võimalust stuudiobändiga laval olla, mis noorele ja rohelisele lauljale väga suurt tuge pakub,” meenutab ta Publikule antud intervjuus. “Muusikat armastan endiselt, kuid ei tunne vajadust end pildile pressida. Kuna mind on õnnistatud mõne väga hea sõbraga, kes on juhtumisi ka Eesti tipp jazzmuusikud, siis olen tänulik võimaluse eest, et saan aeg-ajalt koos nendega musitseerida ja mõnusat vibe´i luua,” räägib ta tagasihoidlikult.

Käesolevast hooajast on Raimondo näinud vaid üksikuid fragmente online’i vahendusel, millest on talle enim meelde jäänud lahe aranžeering Mikk Mäelt, kui too esitas lugu ““Julge laul”.

Taavi Peterson veedab hetkel aega New Yorkis ja annab kontserte nii Eesti majades koos Tajo Kadajasega kui ka soolokontserte linna erinevates baarides. “Eile sai käidud näiteks John Lennoni Imagine’i mälestusmärgi juures Strawberry Fieldsil, kus mängisin sealsele publikule ilmselt esimese inimesena Urmas Alenderi loo “To Mr. Lennon”, räägib ta Publikule. Tagasi Eestisse saabudes läheb Taavil kohe kontsertite andmiseks tiibetlanna Drukmo Gyaliga. “Minu lugu “Tibet Ocean” tõmbab mind siiamaani kokku huvitavate inimestega idamaadest. Anname Drukmoga Tiibeti mantra kontserte koos Leho Rubise ja Joosep Kõrvitsaga. Äärmiselt huvitav helikeel moodustub tšello, india flöödi ja 12-keelse kitarri segust!” rõõmustab ta.

Superstaarisaatest on ka Taavil vaid head mälestused, kuna seal orgunniti kõik tema eest ära. Ta tunnistab samas, et seda raskem oli pärast saadet kättevõidetud tuntusega midagi pihta hakata, sest oli vaja ise hakata korraldama ja õppima ning see võttis oma aja. “Olin toona oma hääle arendamise suhtes alles alguses, uskumatu, et suutsin saavutada 3.koha,” imestab ta tagantjärele. “Privaatsust meile eriti ei antud minu ja Rivo Kingi hotellituba sai millegipärast algusest peale põhiliseks peopidamispaigaks,” muigab ta. “Seal anti muide ka viimast lihvi Rivo kirjutatud Bettwetersi hittloole “Dramatic Letter To Conciousness!“ 

Taavil on elavalt meeles ka see, kui sai hotelli aknast nähtud otse live’s pronksiöö rahutusi, millest tal õhtu hakul polnud Rivoga mingit teadmist. “Rivol oli kere hele ja pakkus, et läheks võtaks söögiplatsilt mõned burksid, mina ei viitsinud ja õigesti tegin,” meenutab ta ning lisab, et huvitava kokkusattumusena sai ta sellele järgnenud nädalavahetusel laulda Tõnis Mäe lugu “Ilus oled Isamaa.” Vot milline iroonia!

Mihkel Ratt on pärast staarisaadet jätkanud aktiivselt muusika lainel ning on tegelenud suisa kolme projektiga — Sewen, R.A.T.T. ja Bon Jovi tribüütbänd. Igapäevast leiba teenib ta aga ostujuhina ühes Eesti eksportivas ettevõttes, mis ta enda sõnul tähendab seda, et kui õhtul koju jõuab, algab kohe uus tööpäev.

“Sewen on omaloomingut viljelev eestikeelne rokkbänd, mis nägi ilmavalgust 2014.aastal ja kuhu kuuluvad peale minu veel muusikud Eimel Kaljulaid, Gunnar Viese ja Meelis Paas. Meil ilmub varsti muide bändi kolmas singel ja video,” räägib Mihkel Publikule.

Teine prohekt „Mihkel Ratt Goes Bon Jovi“ sai alguse käesoleva aasta märtsis, kui tuli mõte teha teoks ammune unistus. Oma nime alt andis Mihkel aga juba 2008.aastal debüütsingli „Teeskluste veetlus“ ja aasta hiljem ka teise „Kes me olime varem“. 2012. aastal ilmus debüütalbum „Ela ise ja lase elada“ ning lähitulevikus on tal plaanis taas enda nime alt uus singel üllitada.

Tiheda ajagraafiku tõttu pole Mihkel jõudnud superstaarisaatel aktiivselt silma peal hoida. „Meedia vahendusel olen küll kursis finalistidega, kuid pole jõudnud saateid jälgida. Igaljuhul hoian ma kõikidele pöialt ja ka neile, kes finaali ei pääsenud. Üks on kindel — kui keegi loob muusikat ja see inimeste südametesse jõuab, siis neid märgatakse varem või hiljem!“

Üks musikaalsemaid osalisi Mariann Saar on pärast staaripürgimisi hoidnud muusikast kümne küünega kinni ning tegeleb hetkel enda sõnul muusikaga nii palju, kui vähegi oskab. “Lindistasin sel aastal ka oma päris esimese EP, mis tuleb välja 1. juunil. Üks singel tuli just välja, nii et see aastapoolik ongi nagu selle tähe all möödunud,” räägib ta Publikule.

Mariann õpib ja õpetab omapäi ka vokaaltehnikat, kuna see on ala, millega näeb ta end kõige parema meelega tulevikus tegelemas. “Muidu õpin ka Tallinna Ülikoolis filosoofiat, aga hetkel olen akadeemilisel puhkusel. Tulevikus võiksin kindlasti jätkata kõigi kolmega — edasi õppida, kirjutada ja lindistada oma muusikat. Kindlasti jätkan ka vokaaltehnika suunal, see tundub mulle väga põnev ja vajalik maailm olevat.”

Staarisaatest mäletab Mariann väga seinast-seina emotsioone. “Kuna osalesin esimesel hooajal, polnud ju veel mingit ettekujutust, et mida see üldse endast kujutada võiks. Kõik tundus nii uhke ja suur ja Eestis nii uus, et mina isiklikult ei suutnud selle olukorraga hästi kohaneda,” tunnistab ta. “Olin noor  ja ebakindel. Muidugi oli see meeletult hea kogemus ja kui mul oleks vaid pealehakkamist piisavalt olnud, vast oleks isegi olnud variant sealt kohe midagi arendama hakata, aga ilmselt jäi enesekindlusest või julgusest puudu ja ma jäin ise passiivseks,” analüüsib ta. “Ei oska lubada, et ka nüüd selle pingega end paremini talitseda suudaks, kuigi võib-olla ei võtaks asja päris nii dramaatiliselt,” mõtiskleb ta ning lisab, et suure laulufanaatikuna jälgib ta otseloomulikult ka praegust hooaga, kuna see on hea võimalus jälgida uute lauljate ilmumist.

Kohtunik Mihkel Raua kunagine lemmik Anna-Liisa Supp töötab tänaseks kommunikatsiooni valdkonnas, kuna on seda nii bakalauereuse kui ka magastri astmes õppinud ning ta on enda sõnul valitud erialaga igati rahul. “Muusikaga tegelen niiöelda omaenda tingimustel — tahan, et muusika jääks eelkõige minu hobiks ja südameasjaks. Esinen aegajalt koos DJ'de ja instrumentalistidega, koos improviseerime jazz-house-funky-disco-r’n’b lainel,” jutustab ta Publikule ja lisab, et varsti kuuleb temalt loodetavasti ka uusi lugusid.

“Saadet jälgin, kuigi mu esialgsed lemmikud kahjuks finaali ei pääsenud. Praegustest finalistidest on minu meelest tugevaim Gertu Pabbo — suurepärane kontroll hääle üle ning võimekus häälega küllalt erivärviliselt mängida,” arvab ta ning nendib, et staarisaade oli kahtlemata väga vinge ja põnev kogemus talle nii lauljahakatise kui ka tollase ajakirjandustudengina, sest sai näha, kuidas toimib üks saade nii teleri ees ja sees.