Kohtunikud Maarja-Liis Ilus, Mihkel Raud ja Mart Sander valisid kahes esimeses stuudiovoorus finaali ukse taha jäänute seast viis tüdrukut ja viis poissi, kel tänu kohtunike otsusele avaneb veel üks võimalus end rahvale näidata ja edu korral finaali pääseda.

Kuidas aga otsustati, kes 10 lohutusvooru pääsevad ning millised neli lauljat uue võimaluseta koju minema peavad? Mart Sander kommenteerib.

"Otsused sündisid pärast tulist arutelu. Eks igaühel on välja kujunenud mõni oma lemmik, kellele ta pöialt hoiab, ja samuti on igaühel ka mõni, kes talle ühel või teisel põhjusel ei meeldi."

Sanderi sõnul üritasid nad eelkõige leida lauljate hulgast need, kelle hääl oli nende kõige tugevamaks küljeks: "Üritasime näha ette ühtede või teiste lauljate arenguvõimalusi ja potentsiaali. Ja loomulikult vastutust ka publiku ees - sest erinevalt paljudest teistest võistlussaadetest on sellel saatel Eesti kultuurielule pikaajaline mõju: saatest selgub, keda me võib-olla järgmised kümme aastat avalikkuse ees näeme ja kes parimal juhul Eestit ka näiteks Eurovisioonil väärikalt esindab."