Pealinna ööelu hullumeelne karussell

Pärast saadet läks Anise karjäär sellise hooga käima, et ta kolis Tartust suisa pealinna elama lootusega, et ta muusikakarjäär edaspidi vaid ülesmäge läheb. Esimene pettumus ei lasknud end kaua oodata ning toonast eluperioodi hindab ta tagantjärele väga segadusterohkeks. “Esinemisi oli palju ja koostöid mitmeid, näiteks produtsent Ago Teppandi ja Smilersi solisti ja laulukirjutaja Hendrik Sal-Salleriga. Koostööd tegin ka DJ Whirliga," loetleb Anis.

Tagantjärgi tunnistab ta, et ei saanud väga hästi hakkama massilise tähelepanuga, mis staarisaatele järgnes. "Oleksin pidanud kasutama seda värsket tuntust ära ressursina, aga mul paraku puudus valmis bänd või projekt, kuhu seda investeerida. Asjad venisid ja tulingi viie kuu pärast tagasi Tartusse,” meenutab ta. “Praegu tundub see kõik ühe suure karussellina, mille pealt oli äärmiselt raske maha saada.”

Aitäh, härra Sal-Saller aga ei, aitäh!

Raskustele vaatamata suutis Anis siiski aasta pärast staarisaadet anda välja oma esimese singli nimega “Kaunis Vampiir”, mille autoriks oligi Sal-Saller. Kuid taas, midagi jäi puudu. “Bänd oli hea, singel toimis, kuid miskipärast tundsin ma end soololaulja rollis võõralt. Mul puudusid teadmised muusika loomisprotsessist, selle välja andmisest ja turundamisest. Kellegi võõra pihust süüa võõraid teri polnud lihtsalt mugav ja meeldiv, tegu polnud minu elemendiga. Lõppkokkuvõttes olen ma väga tänulik härra Sal-Sallerile antud võimaluse eest, kuid nagu kõige levinum suhte klišee: asi on minus, mitte sinus," muigab ta.

Lisaks vastumeelsusele teiste loomingu esitamise vastu jäi Anis ka siinse meelelahutustööstuse hammasrataste vahele, kuna erinevate klubiürituste promootorid suutsid teda tihtipeale tasuta esinema meelitada põhjendusega, et tegu on promoga ja seda läheb vaja enne, kui mingit raha teenima saab hakata. "Bänd tahtis aga raha, mida mul endal taskus polnud ja nii see kõik vaibus. Tegin veel DJ Whirliga mõned ööklubi esinemised, kuid jätsin muusika siis sinnapaika,” räägib ta ja tunnistab avameelselt, et ei tegelenud 2011. ja 2012. aastal muusikaga praktiliselt üldse. “Mõni üksik demojupp või kidratinin läks linti, aga võitlesin depressiooniga ja kuritarvitasin alkoholi ning narkootikume.”

Gladiaatorite võitlus kolosseumis

Staarisaate kontseptsiooni peab Anis analoogseks gladiaatorite võitlusega kolosseiumis. “Väga lihtne on üleöö tippu jõuda, saavutada üleriigiline kuulsus ja prestiižne staatus. See on hullumeelne ja äärmiselt joovastav! Paraku võib see paljusid pimestada, kallutada õigelt teelt kõrvale. Ja paraku on väga lihtne sellelt pseudo-edult kukkuda kiiresti ja valusalt,” nendib ta, kuid peab saatest osavõttu siiski üheks parimaks otsuseks, mis ta teinud on. 

"See on andnud väga palju positiivseid kogemusi, kuid ma ei olnud valmis selleks kõigeks ning enda ebakompetentsuse ja ebaküpsuse tõttu sain väga palju kõrvetada. 2012. aasta algul käisin ma võimsa põrkega põhjast läbi. Alkoholist ja narkootikumidest oli tekkinud sõltuvus ning psüühika ei kannatanud seda enam välja. Ma olin sügavas mustas augus ja ütlesin endale, et midagi peab muutuma. Ma hakkasin käima psühhiaatri juures ja läbisin 2-3 kuud karskust,” jutustab Anis avameelselt.

Paranemine: uus sõber, uus töö, uued sihid

Paranemine sujus Anisel hästi ning 2013. aastal läks ta tagasi kooli, et keskharidus kätte saada ning alustas 2014.aastal tööd Ring FM saatejuhina ja seejärel elektroonikapoe müügikonsultandina. Suurimaks abiks elu tagasi rööpasse saamisel oli tutvumine praeguse parima sõbra Amiran Gorgazjaniga. "Amiran on samuti muusik, kes õpetas mulle täpsemalt, kuidas muusika tegemine käib ja andis mulle palju nõu ning oli suureks toeks tollel perioodil. Ta on väga ratsionaalne ja kaalutletud inimene, suhteliselt robot kohati. Ta on täpselt seda tüüpi inimene, keda ma vajasin enda ellu, selline, kes peksab sinust verbaalselt pasa välja ja toob sind jalgadega maa peale tagasi," kirjeldab ta sõpra.

2013. aasta septembris andiski Anis koos Amirani ja bändiga Almost Natural välja debüütsingli ja muusikavideo "Survive". "Kauni video tegid meile Siiri Jüris ja Kuldar Leement, kellega tahaks ka tulevasel albumil koostööd jätkata. Eriti meeldib Kuldari visuaalkontseptsioon, millesarnast tahaks kindlasti kasutada ka tulevasel albumil. Hetkel töötame debüütalbumi kallal, mille anname välja selle aasta sügisel. 2016.aastal plaanin minna Londonisse muusikaproduktsiooni ja helidisaini õppima,” loetleb Anis oma plaane ning tunnistab lõpetuseks, et on rahul, et asjad kulgesid just sellist rada pidi. “Olen leidnud ennast ja sihid, mille poole püüelda. Tunnen, et olen saanud palju paremaks inimeseks ning teinud enda pasa korda. Ja mis kõige tähtsam, olen õppinud natukene paremini laulma!”