"Esineja on spetsiaalselt välja toonud, kui kiiret muusikat nad on nõus mängima,” avaldab Õllesummer Festivali peakorraldaja Marje Hansar. “Ja see muusika ei tohi olla üle 122 löögi minutis. Lisaks on neil seal kirjas, et kuigi nad mängivad tantsumuusikat, siis nad kategooriliselt ei mängi trummi ja bassi, dubstep'i, harddance’i, hardcore’i.”

Rider on dokument, mille artisti mänedžer kontserdi korraldajale saadab. Seal on kirjas nii tehnilised nõudmised esinemispaigale kui ka pisiasjad nagu puhkeruumi varud. Tihti on suurte staaride riderid üüratu pikad ning täis üsna veidraid nõudmisi.

“Samas on nendepoolne hoiatus väga kohane. Esiteks ei sobiks liiga karm tümakas kokku peaesineja Ëlka meloodilise ja kirgliku repertuaariga ning ei sobiks nii laia profiiliga publikuga kontserdil kitsast nišimuusikat mängida. Ëlka kontserdile on tulemas väga erinevas vanuses ja erineva elustiiliga inimesi, nii eestlasi kui venelasi. Tema muusika puudutab paljusid,” ütleb Marje Hansar.

Lisaks Ëlkale ning Filatov & Karasile toimub Õllesummer Festivali pealaval veel täiesti sensatsiooniline ja ennenägematu Tommy Cash XXL Live, mida soojendab Elephants from Neptune ning astuvad üles Briti hetke kuumimad bändid Kasabian, soojendusbändiga I Wear* Experiment, ja Hurts, soojendusbändiga Púr Múdd.