25-aastane soul'i laulik, lausa meessoost Adele'iks või Amy Winehouse'iks nimetet popstaar on ainulaadne multitalent. Ta kirjutab laule, arranžeerib neid, laulab, produtseerib ja on oma muusikavideote videotiimi juhendaja. Lisaks muusikalisele poolele lööb ta kaasa oma lava kujundamises, enda ja oma bändi esinemisriiete valikus. Tundelisest Põhja-Yorkshire'i linnakeses üles kasvanud poisist sai ülikiiresti LA-s salvestav staar, kes kasutab sama stuudiot, mida Michael Jacksongi. Sel aastal esines ta Coachella muusikafestivalil Calvin Harrise etteaste ajal, olles Rihanna ja Big Seani kõrval üheks külalisesinejaks.

Tema viimast albumit "Revolve" on saatnud edu ja Newman isegi on sellega rahul, öeldes, et sai töötada koos maailma parimate muusikutega ning teha täpselt seda, mis on temalik.

Newman kasvas üles väiksemas linnas nimega Settle, mida ta ise peab kitsarinnaliseks. Joodikust isa, kellega ta täna ei suhtle, oli perepeaks Newmani 6. eluaastani, misjärel isa ta elust kadus. Artist räägib, et raha isa ei andnud, oli alkohoolik ning tõi perele vaid pahandusi kaela. Noormees leiab, et võlgneb oma suure emotsionaalse intelligentsi just isa lahkumisele.

Kanep, kaklused ja ootamatu vedamine

Johni teismeiga möödus kakeldes, kanepit suitsetades ning ta sattus ka politseiga pahuksisse. Newman õppis algselt mehhaanikuks ning ütleb, et pidas seda kohe ajaraiskamiseks, sestap läks ta edasi õppima muusikat Leedsi ning seejärel Londonisse. Kui John oli 17, said kaks tema sõpra, Tom Rodgers ja Ben Ineson surma: "Kuigi sattusin selle tõttu musta auku, inspireeris see juhtum minu loomingut."

Londonis töötas Newman Old Dairy-nimelises pubis ning sel baaril on Johni kujunemisloos tähtis osa. Nimelt sattus ühel õhtul baari mees, kelleks oli Piers Agget koosseisust Rudimental ja täna mängib Agget Newmani taustabändis. Kõrvalseisjad teavad muljetada, et Agget ja Newman on justkui vennat, kellevaheline stuudiokeemia on imetabane.

Traagiline haigus ei pärssinud loomingulist viljakust

John Newmani rahvusvaheline edu sai alguse kohtumisest agendiga, kes otsis loodavasse poistebändi liikmeid. Et meest bändi kohe ei valitud, ei jätnud Newman oma järjekindlust ning lõpuks leidiski endale 2011. aastal mänedžeri, kelle abil sõlmis samal aastal lepingu plaadifirmaga Island Records. 2012. aastal lõi ta kaks hitt drum'n'bassi kollektiiviga Rudimental.

Samal aastal oli Newmani elus nii mõndagi, millega tuli kõvasti rinda pista. Mehel avastati ajukasvaja, õnneks healoomuline ning arstid said selle nina kaudu kätte. "Jumal tänatud, et see on läbi," ütles Newman ning tõdes, et alates sellest hetkest on ta ainult töötanud, sest töö teeb ta õnnelikuks.

Pärast operatsiooni on John pingutanud, et kasvajat tagasi tulemast takistavate ravimite võtmisest lisandunud kehakaalu kaotada. Newman tunnistab, et vahel mõtiskleb ta, kas kasvaja või isegi vähk võiks teda uuesti tabada. Kuid, et mitte end mustadel mõtetel rusuda, on ta otsustanud probleemiga tegeleda siis, kui see uuesti tekib.

Maailmakuulus hitt ei päästnud lörris suhet

2013. aastal tunnistas Newman, et õppis viimaks olema truu. Tema siiani kõige suurem hitt "Love Me Again" räägib nimelt eksile haiget tegemisest ja Newman tunnistab, et tuuritama hakates läks ta pea tüdrukute tähelepanust sassi ning rikkus suhte tolleaegse pruudiga. "Sain küll kiiresti aru, et nii see ei lähe ja et tegelikult hoolib minust kõige rohkem inimene, kes ootab kodus," sõnas Newman. Hoolimata tüdruksõbrale laulu pühendamisest ja andestuse palumisest läks suhe metsa: "Hüppasin rongile, vabandasin, aga see lahendas asja ainult ajutiselt."

Newman on olnud suhtes ka lauljatar Ella Eyre’iga, kelle kogumik "Feline" on suuresti inspireeritud nende suhtest. Hetkel on noormees teadaolevalt vallaline ning oma karjäärile pühendunud.

Stiil ja stilist ei pruugi käia käsikäes

John Newman on rääkinud, et stiliseerib suure osa oma esinemisriietusest ise. Plaadifirma on soovinud palgata talle stilisti, aga enamasti ülikondades pildile jääv artist on öelnud, et hindab küll stilistide tööd, kuid väidab, et 60.-70ndatel ei olnud artistidel stiliste ja lavalook oli osa loomingust.

Jakk, mille ta "Love Me Again" video jaoks disainis, on Johnile ülioluline, nagu kõik muu, mis looga seotud on. Ta ei kanna seda enam, aga tahab alles hoida, kuna sellest hitist sai alguse tema tähelend ning jakil on sentimentaalne tähendus.