Heidi lonksab americanot (espresso, millele on lisatud vahekorras 1:1 kuuma vett. Vastavalt maitsele võib vett lisada rohkemgi, koguni kuni vahekorras 1:16. Soovituslik vahekord oleks siiski 1:1 kuni 1:3.) ja tõstab mõtliku muige saatel ühe jala üle teise.

Keiu on rahulik ja ütleb kindlalt, et on valmis kõnelema. Peab siis pikema pausi ja kui rääkima hakkab, on ta hääl kohati loomupärasest kõrgem – kurgus justkui tulvaks. Nurgas seisab ahju najal kergelt viltune kuusk. Pildistamise hetkeks peab Heidi seda juba käega üleval hoidma. Sel päeval, kui intervjuud teeme, ütleb Delfi horoskoop Heidi tähemärgi kohta nii: “Võimalik kokkupuude kompleksivabade ja siiraste inimestega. Püüdke neilt eeskuju võtta ja hakake ennast rohkem väärtustama. Hea aeg seltskonnaeluks.” Ja tõepoolest – eks ole meilgi siin väike seltskond.

Mahatma Gandhi on öelnud…

Keiu: Mul suva.

Mis teeb teist spetsialisti igal alal?

Heidi: No ma olen meediat juba mõnd aega jälginud. Tähendab, ma ei ole üldse meediat jälginud ja mul ei ole telekat ega raadiot. Aga selle vähese põhjal, mis on kõrva jäänud, olen aru saanud, et minu taust on selleks suurepärane – ma töötan erialal, mida ma ei ole päevagi õppinud. Eriala, mida ma õppisin, tõi alati kaasa sugulaste vaimustatud hüüatusi: “Noh, liitud nüüd töötute armeega?”

Keiu: Mul sama.

Millistel aladel te spetsialistid olete?

Heidi: Kahtlemata on mu üheks peamiseks alaks laevaehitus; käisin möödunud suvel laevaga Soomes. Siis muidugi filosoofia – võtsin esimesel kursusel sissejuhatust filosoofiasse, jõudsin kahte loengusse, sain D.

Keiu: Mul on astrofüüsika – olen näinud dokumentaalfilmi. Kahtlemata poliitika - mulle meeldib vaadata Jevgeni Ossinovskit rääkimas. Muusika - mul on youtubes kaks pleilisti, üks on jõulumuusikast. Ja mõistagi kuldse ajastu Hollywoodi filmiklassika – kas teie teate, kellega Marlene Dietrich maganud on? Novot, aga mina lugesin wikipediast.

Selles on suur tarkus. On teil olnud oskust nii elada?

Heidi: Ma ei ole keha…

Keiu: ...vaid hing.

Vaata väikest õrritusvideot, enne suurt "esilinastust"!

"Spetsialistid" on õrnalt intelligente sketšisari, mis ilmub aasta lõpus iga päev Delfis TV-s ja Publikus!

Spetsialistid