"Olen selleks kontserdiks valmis juba üle 60 aasta. Vaim on ka valmis, ei ole veel sellepärast haigemajja sattunud," sõnas Haagma vastuseks küsimusele, kas ja kuidas ta augustis aset leidvaks kontserdiks ette valmistub. Ta nentis, et pilliga tuleks siiski uuesti sinapeale saada. "Ikkagi 30 aastat kapis seisnud."

Haagma mängis Rujas kõigi nelja tegutsemisperioodi vältel, kuid ühtegi neist ta eraldi esile tõsta ei sooviks. "Igal oli oma nägu ja kõik olid omamoodi sümpaatsed." Ta tõdes, et esimene armastus on siiski kõige puhtam ja siiram. "See kestab hinges lõpuni."

Ruja repertuaarist meeldivad talle kõige rohkem enamasti Rein Rannapi lood. "Kui ei meeldiks, siis ka ei mängiks." Ta lisas, et säravaid lugusid kirjutasid ka teised.

Kõige eredamalt on Haagmal meeles Ruja esimene kontsert. "See toimus Kadrioru kõlakojas ja kestis ainult pool tundi. Elekter sai otsa!"

1980. aastate teises pooles Haagma Rujaga Venemaale kaasa ei läinud. "Aimasin halba," lausus ta. "Olin seal ju teistest enam käinud tänu purjetamisele."

20. augustil annab ansambel Ruja suurejoonelise kontsertshow. Ainult ühel õhtul astuvad Haagmaga koos lavale Rein Rannap, Jaanus Nõgisto, Andres Põldroo, Henno Kelp ja Andrus Lillepea. Videoekraanide vahendusel osaleb kontserdil sümboolselt ka Urmas Alender.

Ühes Rujaga astuvad üles Eesti parimad pillimehed ning andekaimad lauljad.

Osta pilet Ruja taasühinemiskontserdile "Eesti muld ja Eesti süda" SIIT!

NB! Sissepääs 20. augustil Tallinna lauluväljakul Ruja muusikalise taasühinemise kontserdile on vaid Oru väravatest.