Ära üle paki!

"Tahan kaasa võtta kõik need püksid ja need kolm kleiti ja selle pluusihunniku kindlasti ka..."

Kõik sellised olukorrad lõppevad festivalile ja paaripäevasel linnatripile minnes ühtmoodi - sa tõmbad midagi hommikul selga ja kui just sadama ei hakka (mida Positivusel enamasti ei juhtu), siis ei viitsi sa tegelikult vahetama nii ehk naa minna. Kaks puhast pluusi, pikad ja lühikesed püksid ja põhimõtteliselt ongi korras.

Aga pea meeles, et sul läheb vaja: päikesekreemi, putukatõrjevahendit, päikeseprille, ujumisriideid, vihmakeepi, peakatet ja üht sooja kampsikut, mis nii istumisaluse kui soojendajana töötab. Ja kui telgis ööbid, siis ka taskulampi, et mitte kellegi nööridesse koperdada.

Tähtis: plätud ja salvrätid

On need, mis võiksid su varustuses olemas olla ka siis, kui teisi soovitusi eirata tahad. Nimelt saab varem või hiljem tualettpaber kabiinides otsa, su prillid on liivased või müksab keegi oma õlle sulle sülle. Üks väike pakk taskus on parem kui seiklus toidutelkide vahel salhvakate leidmiseks.

Lisaks: avastad peagi, et tennised on liiva/männiokkaid täis ja on jube tüütu neid tühjendada pidevalt. Või siis saavad need märjaks. Plätud on lollikindel valik rannafestivalil, kus kõik liigse prahi hetkega välja raputada saad, ilma et tops ühes ja fotokas teises käes võimlema peaksid.

Vali oma lemmikud varakult välja

Keegi peale su enda ei ole süüdi, kui sa oma lemmikartistist melu vahel ilma jääd. Kahjuks on sageli nii, et esinemisajad kattuvad, seega tee endale juba eelnevalt selgeks mis kell ja kus olla tahad ning arvesta liikumisel, et mida hilisem kellaaeg, seda kauem see võtab. Püüdlus jõuda kõike vaatama ei ole närvikulu väärt! See on chillimiskoht - võta iisilt!

Chilli-varustus kotti!

Kui sa tahad nautida lisaks muusikale niisama melu ja elu mändide all või rannaliival, lihtsalt olla ja nautida ilma tõmblemata, viska kotti pakk kaarte või kas või lennutaldrik - rannas hommikut, lõunat või õhtut veetes saad täpselt aru miks - see ongi puhkus ja nauding! (Ja hea võimalus uusi sõpru mängima kutsudes hankida.)

Tuletame ühtalasi ka meelde, et Lätis on sellest aastast käibel eurod! Varu sularaha, ära kõike korraga kaasas tassi ja oma eelmisest aastast jäänud latid... jäta mälestuseks või uuri asja ja vii kohalikku panka vahetades seal need eurodeks.