Kirg” (Argentiina, Mehhiko, Brasiilia, Prantsusmaa, USA), režissöör Pablo Fendrik – kell 17.00 Artises.

„Kirg” esilinastus Cannes’i filmifestivali Official selection programmis ning on 10 Argentina filmiakadeemia auhinna kandidaat, kus peaosas mängib  mitmete auhindadega pärjatud Mehhiko näitleja Gael Garcia Bernal ("Amores perros", "Paabel", "Mootorattapäevikud" jt)

Imed” (Itaalia, Šveits, Saksamaa), režissöör Alice Rohrwacher – kell 17.00 Sõpruses.

“Imed” tabab midagi sügavat täiskasvanuks saamise kohta. Filmi pidepunkt on suurepärased näitlejad – eriti kaasahaaravalt loomuliku rollisoorituse teeb Rumeenia-Itaalia näitlejanna Alexandra Lungu. Film pälvis tänavu Cannes'i festivali žürii eriauhinna.

Uputus” (Poola), režissöör Jerzy Hoffman – kell 17.00 Coca-Cola Plazas.

Filmis osalesid kõik Poola kino staarid. Näitlejaid oli peaaegu 400 ning statiste tuhandeid. “Uputus” oli moodsa Poola kino ajaloo üks suurim produktsioon, mis võeti üles ühe kaamera ja objektiiviga ning see purustas 25 miljoni vaatajaga Poola kõigi aegade rekordid ning esitati parima võõrkeelse filmi Oscarile. Filmis teeb kaasa ka eesti soost näitleja Bruno O’Ya.

Vaikne süda” (Taani), režissöör Bille August – kell 20.00 Artises.

Kui otsida vaatamiseks siirast ja intiimset Skandinaavia peredraamat, millel on kaasahaarav süžee ja tuntud näitlejad, on Bille Augusti “Vaikne süda” parim valik. “Vaikne süda” on film nädalavahetusest, mis räägib elust, perekonnast ja kaastundest, ning need mõisted omandavad nii tegelastele kui ka vaatajate jaoks uue tähenduse.

Tappa inimest” (Tšiili, Prantsusmaa), režissöör Alejandro Fernandez Almendras – kell 21.45 Sõpruses.

“Tappa inimest” on tunnustatud Tšiili režissööri Alejandro Fernández Almendrase kolmas mängufilm. Nii film kui ka selles peituv lugu valmisid aeglasel tulel. Film on saanud kriitikutelt ja laiemalt publikult positiivse vastuvõtu ning on Tšiili kandidaat Hispaania Goya auhinnale ja Oscarile.