“Org”

Koos filmi režissööri Sophie Artusi, näitlejate Naveh Tzuri, Joy Riegeri, Maor Schweitzeri, produtsendi David Mandili ja Lee Shira ning Assaf Gordoniga kell 19.15 Coca-Cola Plazas (piletid SIIT
Täna toimub PÖFFi rahvusvahelise võistlusprogrammi üks neljast rahvusvahelistest esilinastustest — esmakordselt jõuab vaatajate ette režissöör Sophie Artusi film “Org” (“Valley”, 2014).
Artusi lühifilm “Bon Voyage” võitis publiku preemia Pekingi filmifestivalil 2004. aastal ja see andis hoo sisse tema edasisele rahvusvahelisele edule. “Org” on režissööri esimene täispikk mängufilmilavastus, mis tabab läbi üldinimlike teemade siira kajastamise otse kümnesse.

“Miraaž”

Koos näitleja Isaach De Bankoléga kell 19.15 Coca-Cola Plazas (piletid SIIT) Ungari režissööri Szabolc Hajdu verivärske “Miraaž” (“Mirage”, 2014) räägib närvekõditava loo, kus põrkuvad omavahel Aafrika, Ungari ja tänapäeva orjalaager — sellest kasvab välja põnev mäng, milles on kaalul peategelase elu. “Miraaži” peaosas mängib tänavuse Pimedate Ööde Filmifestivali üks peakülaline USA-Prantsusmaa filminäitleja Isaach De Bankolé. Rahvusvahelisele kinopublikule on De Bankolé tuttav rollidega kassahittidest “Miami Vice” ja “Casino Royale”. PÖFFi publikule aga mitmest Jim Jarmushi filmist nagu “Samurai tee” (1999), “Kohvi ja sigaretid” (2003) ja Lars von Trieri uuenduslikust draamast “Manderlay” (2005) jt filmidest.

“Kolgata”

Koos näitleja Isaach De Bankoléga kell 21.30 Coca-Cola Plazas (piletid SIIT)  Iiri juurtega Briti filmirežissööri John Michael McDonaghi mustas komöödias “Kolgata” (“Calvary”, 2014) teeb fenomenaalse rolli peaosaline Brendan Gleeson, kes on ühtlasi üks suurimaid kandidaate Euroopa filmiakadeemia meesnäitleja tiitlile. “Kolgata” ei ole film, mis pakub rohkelt vastuseid. See on pigem elatud elude ja täitmata lubaduste vaatlus — tihti sünge ja karm (kuigi leidub ka veidi naljakamaid hetki), aga samas läbivalt kaasakiskuv.