1. “Võiduvärav” – koos režissööride Steve Jamisoni ja Mike Bretti ning produtsent Kristian Brodiega kell 16.45 Artises (piletid SIIT

“Võiduvärav” on film Eesti Olümpiakomitee esitletavast spordifilmide eriprogrammist ning Doc@PÖFF eriprogrammist, mis räägib loo 170 000 elanikuga väikeriigi Samoa jalgpalli rahvusmeeskonnast. Meeskonnast, mis on tituleeritud maailma kõige kehvemaks jalgpallikoondiseks. Et seis veel nukram oleks, kuulub neile ka negatiivne maailmarekord: 31:0 kaotus Austraaliale. 

Meeskond palkab Ameerikast karmikäelise treeneri, kelle näpunäidete järgi hakatakse oma enesekindlust, usku ja võitlusvaimu taas nullist üles ehitama. Tegu on lõbusa, väga motiveeriva ning värvikate tegelastega jalgpalli-dokumentaaliga, kus tegelased ei võida küll jalgpalli maailmameistrivõistlusi, kuid selleväärilise pingutuse teevad kindlasti.

Vaata ka treilerit loo alguses!

2. “Itsi Bitsi” – kell 17.00 Coca-Cola Plazas (piletid SIIT
“Itsi Bitsi” on film PÖFFi rahvusvahelisest võistlusprogrammist, mida iseloomustavad armastus ja eneseotsingud ning pidev tarvidus kogeda midagi uut. Autoritel on õnnestunud ekraanile kinni püüda 1960. aastate lillelaste põlvkonna vaim ja vaimsus, meeleolud ja lõhnad, mässumeelsus ja romantika, üksinduse ja koosolemise mõnu, ehk siis lisaks ajastu vaimule ka see, mis iseloomustab noorust, sõltumata ajastust. Samuti palju muusikat, mis teeb filmi audiovisuaalselt eriti mõnusaks vaatamiseks.

3. “Miraaž” – koos näitleja Isaach De Bankoléga kell 19.30 eriseanss Coca-Cola Plazas (piletid SIIT

Ungari režissööri Szabolc Hajdu verivärske “Miraaž” räägib loo Ungari väikelinnas elavast Aafrika jalgpallurist Francisest, müstilisest rändurist, kes põgeneb pärast kokkuleppemängu korraldamist politsei eest ja leiab varjupaiga sügaval kohaliku mafiooso juhitud farmis. Peagi avastab Francis, et see on tänapäeva orjalaager ning et ta on mängimas oma elu kõige tähtsamat mängu, milles on kaalul tema vabadus ja isegi elu.

“Miraaži” peaosas mängib tänavuse Pimedate Ööde Filmifestivali üks peakülaline USA-Prantsusmaa filminäitleja Isaach De Bankolé. Rahvusvahelisele kinopublikule on De Bankolé tuttav rollidega kassahittidest “Miami Vice” ja “Casino Royale”. PÖFFi publikule on De Bankolé varasemalt tuttav mitmest Jim Jarmushi filmist nagu “Samurai tee” (1999), “Kohvi ja sigaretid” (2003) ja Lars von Trieri uuenduslikust draamast “Manderlay” (2005) jt filmidest.

4. “Ainult üle sinu laiba” – kell 22.00 Coca-Cola Plazas (piletid SIIT)

“Ainult üle sinu laiba” kuulub PÖFFi rahvusvahelisse võistlusprogrammi ja uurib kino ja teatri vahelist peent suhtlust. Takashi Miike uus film kuulub õuduse žanrisse, aga pinge kasvab sedapuhku tasapisi; õõva süstitakse vaatajasse üksikute vihjete näol. 

Takashi Miike teenis endale kultuslavastaja kuulsuse ning rahvusvahelise tähelepanu filmiga “Fudoh: The New Generation” (1996), mille valis ajakiri Time aasta parimate filmide hulka. Rahvusvahelise tähelepanu võitis Miike endale filmiga “Audition” 2000. aastal.