Ligi 20. aastat Aasia filmiruumi mõjukamate ettevõtete hulka kuuluvate Bona Film Group ning Distribution Workshop tegevjuhi ameteid pidanud meediaäri juhtfiguuri käe all valmis ka 2011. aasta PÖFFi grand prix pälvinud Hongkongi kinolegendi Ann Hui mängufilm “Lihtne elu”. Koostöös Hong Kongi maailmakuulsa produtsendi Nansun Shi’ga loodud ettevõttes Distribution Workshop on Chan tootnud ja levitanud paljude Hong Kongi ekraanilegendide filme, nende hulgas ka PÖFFil esitlusele tulnud Tsui Harki linateoseid.

Teisipäeval 25. novembril algusega kell 11.00 juhib Jeffrey Chan Tallinnas Nordic Hotel Forumis avalikku vestlusringi sellest, mis toimub maailma suuruselt teise meediatööstusega riigi telgitagustes ning millised võimalused võiksid olla Eestil Aasia turgudele sisenemiseks. Sama päeva õhtul juhatab Chan Solarise kinos sisse Hiina tänavuse aasta ühe suurima ning efektseima 3D võitluskunstide kassahiti “Kuukuningriigi hallijuukseline nõid”, mille tootjaks ning levitajaks ta on.

Novembris Hiinas viibinud Eesti kultuuridelegatsioon saavutas Eesti ja Hiina filmikoostöökontaktide loomisel kutse Eesti filmitegijatele osaleda järgmisel aastal suurtel Pekingi ja Shanghai filmifestivalidel Eesti filmiprogrammiga.

“Hiina filmitööstus toodab aastas enam kui 6000 filmi – Eestisse saabuvad produtsendid ja agendid tutvuvad siin Hiina filmide jaoks võimalike võttepaikadega,” rääkis PÖFFi filmitööstuse programmijuht Sten-Kristian Saluveer.

Jeffrey Chan on maailmas tuntud ennekõike selliste Aasia hittide ja võitlusfilmide produtsendina nagu “Long men fei jia” (2011), “Tou ze” (2011) ja “Shi yue wei cheng” (2008). Tänavu PÖFFil linastuv suurejooneline armastuslugu “Kuukuningriigi hallijuukseline nõid” on Hiinas väga soojalt vastu võetud ning filmile oodatakse mitut kohalikku filmiauhinda.