Maja Komorowska debüteeris 1960. aastal näitlejana Krakówi Groteskiteatris ning on sellest ajast peale kuulunud paljude teatrite truppidesse ning löönud kaasa lugematutes filmides. Alates 1972. aastast töötab Komorowska Varssavi Kaasaegses Teatris ning Varssavi Aleksander Zelwerowiczi nimelises Varssavi Teatriakadeemias professorina.

“Tänavune PÖFF teeb kummarduse kogu Poola filmile ja filmitegijatele. Erilise kummarduse tahame elutöö auhinna näol teha Maja Komorowskale, kes on poolakatele sama oluline, kui eestlastele Mati Unt, kes pidas muuseas väga lugu Poola avangardsemast näitekirjandusest,” rääkis PÖFFi direktor Tiina Lokk.

Maja Komorowska on töötanud koos paljude väljapaistvate teatrilavastajatega nagu Erwin Axer, Maciej Englert ja Helmut Kajzar ning režissööridega nagu Krzysztof Kieslowski, Andrzej Wajda ning tänavu PÖFFigi külastanud Krzysztof Zanussi.

“Komorowska oli 1970ndatel kuulus üle Euroopa, olles muuhulgas ühe tuntuma Poola filmilavastaja Krzysztof Zanussi filmide täht. Tähelepanuväärne on seegi, et Komorowska on siiani aktiivselt tegev nii filmides, teatris kui ka õpetamisega,” lisas Lokk.

Maja Komorowska on sündinud 23. detsembril 1937 Varssavis, lõpetas Krakówi riikliku kõrgema teatrikooli nukunäitekunsti erialal ning tegi hiljem näitlejaeksami.

PÖFFi elutöö auhind antakse Maja Komorowskale üle 28. novembril Nordea kontserdimajas toimuval festivali lõputseremoonial. Eelmisel aastal pälvis sama tunnustuse Ungari filmirežissöör István Szabó.

29. novembril kell 16.00 on Maja Komorowskaga võimalik kohtuda Krzysztof Zanussi filmi “Pereelu” seansil Coca-Cola Plazas.