90ndatel ilma teinud Zinc otsib tänase õhtu tarbeks välja oma parimad vanad lood ning toob tehasehoonesse 80ndate lõpu ja 90ndate alguse meeleolusid. Ometi ei ole see mingi retro, seisab peo tutvustuses - see on retk.

"Sõit algab Tallinnast - Telliskivi Loomelinnaku Punasest majast ning liigub läbi New York’i keldrite, Chicago tantsuklubide, Detroit’i tehaste ja Londoni laohoonete. Reisi juhib mees, kes teab kõike illegaalsetest reividest, piraatraadiojaamadest, acid house’ist, hardcore’ist, jungle’ist ja d'n'b'st. Mees, keda võib usaldada, sest ta oli seal," seisab peo Facebooki lehel.

Zinc saatis veel enne saabumist Tallinna peole tulijatele videotervituse, milles vastas ka mõnele küsimusele ning rääkis sellest, mis talle meeldis "vanade heade aegade" juures ning kuidas on rahul tänase päevaga.

"Mulle meeldib, kuidas asjad peaegu on ja kuidas internet on muutnud seda, kuidas me muusikat kogeme. Aga kui rääkida vanadest aegadest, siis 1992-93, kui house hakkas liikuma jungle'i poole," vastab ta küsimusele, millal oli parim aeg.

Kogu maailmas ringi tiirutav Zinc peab oma lemmikuimaks peolinnaks kodumaa pealinna Londonit, kuid loodab head pidu ka Tallinnast.

Zincile sekundeerivad Vibratsiooni boss Raul Saaremets ja elektroonilise tantsumuusika ekspordiartikkel Rulers of the Deep. Soojendusseti mängib vaid väga eriliste sündmuste jaoks jõud taasühendav Ritmos Liquidos (Madis Nestor & Paul Oja).

Zinc sai tuntuks 1995. aastal oma hip-hop/jungle looga "Super Sharp Shooter". Edasi produtseeris mees põhiliselt trummi ja bassi ja breakbeat'i, aga ühendas sellega ka teisi muusikastiile. Tema tuntuimate lugude hulgas on veel "138 Trek” ja "Wile Out" koos Ms Dynamite'iga. Viimase aja saavutuste hulka kuuluvad remixid La Roux'i, Skreami ja Skepta lugudest. Samuti juhib ta Bingo Beats labelit.

"Red Bull Music Academy presents: Zinc" algab kell 23, pilet 10 eurot.

Väike stiilinäide ehk Zinci lemmiklugu 90ndate algusest: