“Tallinna linnas avaliku ürituse korraldamise ja pidamise korra kohaselt võib keelduda loa andmisest juhul, kui üritus on oma sisult sobimatu. Linnavalitsuse põhjendus on erakordselt napp," laiendab Jõks. Tema hinnangul ei piisa selgitusest, mille kohaselt kõnealuse ürituse korraldamine ja pidamine nimetatud kohas öisel ajal on sobimatu. Jõks ütleb ka, et see, milles sisu "sobimatus" seisneb, otsusest ei selgu. Tema sõnul kinnitab Tallinna linna keeldumise meelevaldsust ka asjaolu, et eilsel pressikonverentsil põhjendati keeldumist hoopiski korraldajate võimetusega avalikku korda tagada.

“Taolise praktika talumine tõstab linnavalitsuse tegevuse seadusest kõrgemale ja võimaldab keelduda edaspidi avalike ürituste korraldamisest põhjusi esitamata. Kas tõesti peaks Patareivi korraldajad loa saamiseks pühendama ürituse näiteks Balti keti aastapäevale?” küsib Allar Jõks.

Patareivi korraldajad lisavad, et vaatamata kõikide ametkondade kooskõlastuste (sealhulgas politsei) olemasolule, on nad sunnitud Patareivi sellisel kujul ja asukohas ära jätma. “Tegu on puhtalt linna otsusega, mis ütleb, et üritus on nimetatud kohas öisel ajal sobimatu,” selgitab üks korraldajatest. “Seega kolime ürituse ümber teise linna.”