Reedel, 22. märtsil, toimub Tallinnas Von Krahli baaris Guitar Jamboree ehk parimate kohalike kitarristide festival. Kolmandat korda aset leidval kitarristide kogunemisel astuvad lavale kuusteist oma ala tippu, teiste seas Ultima Thule liider Riho Sibul, Apelsini igiliikur Tõnu Aare, Dramamama rifimeister Laur Joamets, juurtebluusi spets Andres Roots, Smilersi ja Harlots & Daggersi kidramees Martin Jürman ning selleks õhtuks tandemi moodustav slide-kitarri populariseerija Tõnu "Tõun" Timm (Jäääär) koos staažika multitalendi Jaanus Nõgistoga (Ruja, In Spe, Led R).

Ürituse korraldaja ja ühe solisti, Compromise Blue kitarristi Raul Ukareda sõnul ei ole Guitar Jamboree näol tegemist aasta talendi skautimise ega näpud-verele võistumängimisega: "Meil on palju suurepäraseid kitarriste, kes mängivad olulistes bändides, ent on teenimatult lauljate varju jäänud, kui nad just ise samal ajal ka lauljate rollis pole. On neidki, keda teataksegi eelkõige lauljatena, kuigi nende käsi ja süda kuulub kitarrile.

Guitar Jamboree on pühendatud just kitarrile ja kitarristidele. Kõik Jamboree solistid esitavad oma valikul 2-3 pala, nii vaid selleks korraks valminud originaalloomingust kui kullaproovi läbinud standardite varamust, nii vokaaliga garneeritud kui puhtalt instrumentaalseid lugusid. Enamikke etteasteid saadab bänd koosseisus Argo Toomel (basskitarr), Rauno Pella(trummid) ja Rene Puura (klahvpillid), ent ka kitarristide endi ansamblid ning kohapeal sündivad ainukordsed kooslused. Peo finaalis ühineb kõikseemees suureks jämmiks.

Guitar Jamboree 16 kitarristi-solisti:

Riho Sibul (Ultima Thule)
Viktor Vassiljev (Fix, Rosta Aknad)
Jaanus Nõgisto (Ruja, In Spe, Led R)
Tõnu "Tõun" Timm (Jäääär)
Tõnu Aare (Apelsin)
Laur Joamets (Dramamama)
Martin Jürman (Smilers)
Raul Ukareda (Compromise Blue)
Margus Mõttus
Tõnu Hallik (James Werts World Project)
Ermo Leuska
Andres Roots
Artur Skrõpnik (Tri-Tones)
Vilho Meier (Loss Paranoias)
Nevil Blumberg
Alvar Kannelmäe

Oodata on ka üllatusesinejaid.

Kaastegevad:
Argo Toomel
Rauno Pella
Rene Puura
Raul Vaigla
Toomas Rull
Alar Kriisa
James Werts World Project
Tri-Tones
jt

Pilet 7 eurot
Uksed kell 21.00 / esimene ettaste kell 22.00
Üritus Facebookis