Annely Adermanni põhjatu kingikott

Reis võeti ette ühel hilisel ja kõledal sügisesel pärastlõunal, mil suure bussiga esmalt mitu korda WAF laulukooli ja TV3 maja vahel tiirutati ja seejärel lõpuks ka linnast välja saadi. Oli vaja ju võtta peale kõik staarikasvandikud ja TV3 avalike suhete juht Annely Adermann, kelle üüratud kingikotid sisaldasid head-paremat kraami nii lauljatele kui lastelaagri lastele. Nagu tõeline Mary Poppins!

Kuigi bussis kippus uni peale ja ummikud olid isegi maanteel üsna pikad, jõuti mõningase ekslemise järel õnnelikult sihtpunkti, kus ootusärevad lapsed põnevaid külalisi juba pikisilmi õhtusöögilauda ootasid. Menüüs oli kõik see, mida nostalgilistes kooli- ja lasteaiamälestustes kohata võib - kana-riisi-pajaroog, must leib, tomati-kurgisalat, kissell kohupiimaga, rullbiskviit ja morss.

Väikestel lippab sulg paremini kui suurtel

Kui kõht täis ja bussis peale tikkunud uni silmist pühitud, oli väikestel fännidel aeg oma iidolid käe kõrvale võtta ja suurde saali tirida. Ees seisis ühistegevus, milleks heade soovide lippudele kirjutamine. Tiibeti kombe kohaselt lähevad nimelt soovid täide siis, kui need kirjalikult salvestada, üles riputada ja kõvasti-kõvasti soovida. Kummaline oli muide tõdeda, et lastel tuli sügavamõtteliste soovide kirjutamine oluliselt paremini välja kui täiskasvanutel...

Laulud ja kingitused

Nende imearmsate siltide all lõid staarikasvandikud ka laulu lahti. Enamus lasi suures laagrisaalis kaikuda eelmises finaalsaates kõlanud palu, kuid Janek vahetas viimasel hetkel loo ära, sest lastele, kes on äsja lähedase pereliikme kaotanud, poleks ilmselt olnud kohane laulda Urmas Alenderi laulu sõnadega "...kui mind enam ei ole".

Seejärel läks tuliseks autogrammide jagamiseks nii põrandal, seina najal kui üksteise seljas. Lapsed jagasid oma lemmikutele ka isetehtud talismane, milleks olid pisikesed punutud nukukesed, mis pidid õnne tooma. Paljud staariks pürgijad kandsid muide neidsamu nukukesi ka eilses otse-eetris kas taskus või põues.

Videoülesvõtet leinalaagri külastustest näete järgmisel pühapäeval kell 20.00, TV3s!

Vaata Anisa ja Fredi intervjuud: